wine-bedtime-snack-header

Új tanulmány: Az esti vörösborozás tökéletes fogyasztószer

Előfordult már, hogy már vacsoráztál, de lefekvés előtt ismét éhes lettél? Nem vagy egyedül – az emberek többsége találkozik ezzel a problémával. Mindannyian kívántunk már meg csokit vagy chipset az ágyban fekve, és most szerencsénkre a tanulmányok megtalálták a tökéletes esti nasit: a bort.

Jól látod, nem írtuk el. A bor.

A legújabb tanulmányok szerint a vörösbor segít a cukorbetegeken és javítja a szexuális életünket, de a bor emellett tökéletes az esti nasirohamok megelőzésére. Linda Monk a 47 éves nő, aki 3 kilót fogyott az elmúlt 3 hétben elmondta: “A késő esti borozás nagyban segít leküzdeni az éhséget, telítettség érzetet kelt és megakadályozza, hogy csokik, kekszek vagy chipsek után nyúljak.”  Egy kis adag (1-2 pohár) bor tökéletes esti nasi számára. Linda Tim Ferris könyvében is megemlíti módszerét, amit az író is csak úgy dícsér, mint “Egy remek szokatlan diéta a gyors fogyáshoz.”

A Daily Mail írásában egy tanulmány szerint – amibe 13 év alatt 20 000 nőt vontak be a Harvard Egyetemen – azok, akik napi fél üveg bort elfogyasztottak, sokkal kevésbé voltak hajlamosak az elhízásra. Mivel fél üveg bor 2 pohárnak felel meg, így Linda élő példája lehet a kísérletnek.

A 40 éves Samantha Merrit is egy újabb követője az esti borozásnak, állítja: “A borban lévő kalóriák egyáltalán nem látszanak meg a mérlegen… Mára boldogan nemet mondhatok bámilyen desszertre, mivel heti 4-5 alkalommal bort töltök magamnak esténként.” Azon kívül, hogy Samantha étvágyát is jól kontrollálja a bor, szerinte nagyon sokat segít neki az alvásban és a stressz kezelésében.

Mint mindig, itt is a mérsékletesség a kulcs. Míg 1-2 pohár bor lefekvés előtt kifejezetten jó hatással van a szervezetre, 3-4 pohár, vagy több fogyasztása már túl sok kalóriát juttat a szervezetbe, és akár másnaposságot is okozhat. Ha kontrollálni akarod az éhséged, jobban akarsz aludni és kevésbé stresszesnek szeretnéd magad érezni – állj meg 1-2 pohárnál esténként.

Az esti borozáson kívül alkalmazz még egy apró trükköt: hordj akupresszúrás gyűrűt. Az akupresszúrás gyűrűk járás közben fejtik ki a jótékony hatásukat, gyorsítják az anyagcserét, és segítenek neked a fogyásban. Ez az utóbbi idők legnépszerűbb diétája a magyar nők körében, itt olvashatsz róla bővebben.