2

Ezzel a módszerrel MINDENKI fogyhatna!

100 kiló közelében egyáltalán nem könnyű az élet. Rengeteg történetet olvastam én is elhízott nőkről és férfiakról, akik ízületi fájdalmakkal, kisebbségi komplexussal küzdenek és ráadásul megvetik őket azért, mert kövérek. A problémák sora nem itt ér véget, sőt. Nálam odáig fajult a dolog, hogy szóba merült a meddőség és a cukorbetegség. Éveken át küzdöttem ez ellen a kórós népbetegség ellen eredménytelenül. Amit viszont nemrég sikerült elérnem, azon még az orvosom is megdöbbent. Egy nem hétköznapi módot találtam a fogyásra és az eredmény minden várakozásomat felülmúlta.

Már a kezdetektől rosszul csináltam MINDENT!

Mindig egy átlagos nőként láttam magam, hosszú ideig nem is foglalkoztam azzal, hogy túlsúlyos vagyok. Nekem szerencsés módon könnyen megadatott egy szerető férj is, akivel már 2 éve boldogan élünk Budapesten. Az a baj velem és még a legtöbb emberrel, hogy ha végigsétálok egy utcán, rengeteg túlsúlyos nőt és férfit látok, és teljesen természetesnek gondoltam ezáltal azt is, hogy én az vagyok. Hát baromira rosszul tettem.

Egy évvel ezelőtt nagy elhatározásra jutottunk a férjemmel. Szerettünk volna egy babát. Én mindig arról álmodtam, hogy legyen egy szép családom egy gondoskodó apával és 1-2 gyerkőccel. Kicsit féltem, hogy ő mit fog szólni, de szerintem jobban nem is fogadhatta volna. Nagyon boldog voltam, de látok rá esélyt, hogy Neked nem kell részleteznem, hogy ez milyen érzés. Itt ezen a ponton romlott el minden, amikor életem legszebb időszakának kellett volna következnie. Akárhogy próbálkoztunk, képtelen voltam teherbe esni. Egy idő után már nagyon féltem attól, ami ezt okozhatja. Eddig mondhatni makk egészséges voltam, és az egyetlen dolog, amire gondolni tudtam az a hosszú ideje csak maximum gyarapodó túlsúlyom volt.

Néhány évvel ezelőtt megpróbáltam a „lehetetlent” és 2-3 hónap erejéig eljártam edzeni és megpróbáltam sokkal jobban odafigyelnem az étkezésemre, de egyszerűen nem bírtam az edzést. Akkor azért elgondolkodtam rajta, hogy ami más embernek annyira természetes, mint a levegő, nekem hogy tűnhet ennyire távolinak és képtelenségnek. A diéta pedig egyszerűen tényleg nem nekem való. Én nem tudok hónapokon át zöldségeken és rossz ízű trutyikon élni. Azért ha Te választhatnál egy finom sült hús és néhány répa és zellerszár között, nem hinném, hogy az utóbbit hosszú távon el tudnád viselni.

2

Szóval már a férjem is nagyon aggódott, hogy mi lehet a baj, így megbeszéltük, hogy elmegyek orvoshoz és kivizsgáltatom magam. A lényeget írom le: elküldtek terheléses vércukor vizsgálatra és kiderült, hogy inzulin rezisztanciám van. Közölte velem az orvos, hogy ha nem akarok cukorbeteg és meddő lenni rövid időn belül, akkor sürgősen le kell fogynom. Szinte sokkot kaptam ott a helyszínen. A súlyom ellenére mindig egy vidám és céltudatos nőként gondoltam magamra, de amit aznap megtudtam az iszonyatos erővel vágott a földhöz. Ha nem tudod milyen pontosan cukorbetegséggel élni, akkor jobb, ha utána olvasol, én nem is szeretnék erről beszélni. A meddőség pedig … Csak kavarogtak a gondolatok a fejemben, hogy hogyan és miért jutottam ide egyik pillanatról a másikra.

Itt kezdtek igazán érdekessé válni a dolgok!

Teljesen össze voltam törve, de 2 dolog még adott elég erőt. Az egyik a férjem, akitől olyan támogatást kaptam, amit talán nem sokan kaphatnak meg az életben, a másik pedig a tudat, hogy még nem teljesen késő. Ha valahogy képes lennék lefogyni, akkor minden jóra fordulhatna. Pánikszerűen kezdtem kutatni a különféle gyógymódok után, minden lehetséges könyvet, cikket, ismerőst elolvastam és megkérdeztem. Az egyetlen dolog, amit nem vállaltam az az edzőterem volt, mert azt tényleg nem bírtam.

10392372_815320248491898_1316923978060040355_n (1)

Na, erre igazán nem számítottam!

A betegségtudattal és ezzel a szélmalomharccal a vállamon teljesen kiborultam és nagyon elegem lett. Azt gondoltam, hogy ha rövid időn belül nem találok egy épkézláb megoldást, akkor talán meg is érdemlem a sorsom.

Itt következett be a csoda! Egy dolog, amire végképp nem számítottam. Miközben én a saját magammal vívott harccal voltam elfoglalva a férjem minden szabad percét és energiáját abba fektette, hogy egy nekem megfelelő, és a legtöbb embernél működő módszert találjon. Talált az interneten egy magyar weboldalt, ami akupresszúrás lábujjgyűrűket forgalmaz és nem feltétlenül szükséges mellé szigorú diéta, vagy éppen naponta több kilométert szaladgálni. (Először furán néztem rá, de ha végülis, ha valaki 20 évvel ezelőtt azt állítja, hogy egyszer majd 2 számítógépünk is lesz otthon, ami egy könyv méretével felel meg, akkor rá is elég furán tekintettem volna.)

10449530_806300112727245_4252099687577060890_n

Szóval végső soron rendeltünk belőle és nagyon izgatott voltam, ugyanis ahhoz, hogy hasson, csak sétára van szükség. Séta közben stimulálja a megfelelő akupresszúrás pontot és így fogyaszt. Megkérdeztem róla az orvosomat is, de nem tudott érdemi választ adni, erről a módszerről nem hallott még. Ahogy használtam a gyűrűt már 1 hét elteltével éreztem, hogy látványosan csökkent az étvágyam és javult az anyagcserém. Kezdtem nagyon bizakodó lenni, mert ilyet eddig még nem tapasztaltam. Tudtam, hogy valami történik a szervezetemmel, szóval a kis gyűrű csendben teszi a dolgát. Az igazi csoda számomra akkor következett be, amikor 3 hét után a mérleg már 4 kilóval mutatott kevesebbet, mint azelőtt. Alig hittem a szememnek! Ennyit ilyen rövid idő alatt még sosem voltam képes fogyni.

 

 

A titok nyitja VÉGIG az orrunk előtt volt!

1

Mióta használom a kis eszközt (MagfitPRO a neve) már 3 hónap telt el és ki nem találnád mennyit sikerült fogynom ennyi idő alatt! Kereken 20 kilóval vagyok könnyebb, mint azelőtt, és ki tudja, mit hoz még a folytatás? Amikor meglátott az orvosom nem akarta elhinni, amit lát. Elmeséltem neki a történetem a gyűrűről és teljesen megdöbbent. Elküldött ismét laborba és ezután jött csak az igazán nagy durranás: a vércukorszintem normális volt és az inzulinrezisztanciám megszűnt.

Azt hittem, hogy már a történetem nem vehet szebb fordulatot, és mégis! Ha hiszed, ha nem kedves olvasóm, azóta már babát várok :) Életem legrosszabb időszakából kiléptem és már életem leggyönyörűbb időszaka előtt állok, hála egy kis apró gyűrűnek. Ha bár ez a néhány sor nagyon motiválóan hathat és valóban happy end-del záródik, de szeretném felhívni a figyelmed, hogy egy iszonyatos időszakon estem át, pusztán azért mert túlsúlyos voltam.

Szeretnélek megkérni arra, hogy oszd meg az írásom az ismerőseid között, mert biztos vagyok benne, hogy Neked is számtalan túlsúlyos ismerősöd lehet, akik még nem kezdtek el komolyan foglalkozni a problémával.

További szép napot kívánok:
Rácz Gáborné

 

c