tavaszi fáradság1

Tippek tavaszi fáradtság ellen

Lassan vége a hideg, sötét télnek és beköszönt a tavasz, vele a hosszabbodó nappalok, a madárcsicsergés és a sok napsütés. De az elején valahogy mégsem tudom egyik évben sem élvezni.. Pedig mindig annnnnyira várom már. Te is így vagy ezzel? Ha igen, akkor ez most Neked szól!

Biztosan hallottál már a tavaszi fáradtságról!

Sokan butaságnak tartják, viszont már tudományos kutatások is kimutatták ’létezését’.  Viszont most nem azért ’ragadtam tollat’, hogy a miértekről és a hogyanokról írjak, sokkal inkább szeretnék neked tippeket adni a leküzdéséhez.

tavaszi fáradság

Íme az én 6 tuti tippem tavaszi fáradtság ellen!

 1. Mozgás
  A mozgás számtalan jótékony hatása üdítően hat a testre. És itt most nem a sportra szeretnélek rábeszélni, hanem csak tulajdonképpen apróságokra. Például sétálj a boltba, autó helyett. Használd a lépcsőt, lift helyett. Amint beáll  a jó idő, irány az erdőbe a családdal kirándulni!
 1. Vitaminok
  A téli időszakban kevesebb zöldséget és gyümölcsöt fogyasztunk, szóval a tavasz közeledtével ideje feltölteni a vitamin készletünket! Zöldségek és gyümölcsök minden mennyiségben!
 1. Reggeli
  Tudom, tudom. Nem könnyű időt szakítani a reggelire, de kérlek próbáld meg rendszeresíteni az életedben. Lendületet ad a napkezdéshez és persze nem korgó hassal a kedved is sokkal jobb lesz!
 1. Takarítás
  Nem a szíved csücske a takarítás? Ne aggódj, nekem sem az! De ilyenkor a takarítás nálam teljesen mást jelent, mint az év többi napján. Valamiféle megtisztulás. Újra kereteket ad az életemnek. Véget vetek a szobákban, szekrényekben uralkodó káosznak és ez szó szerint meghatványozza a komfortérzetem és eltünteti a rendetlenségből fakadó frusztráltságom! Próbáld ki!
 1. Alvás
  Nem győzöm lépten-nyomon az embereket az alvás fontosságáról győzködni. Hallgass magadra, engedd a szervezeted beállni. Nincsenek sémák, nem lehet azt mondani, hogy neked is 8 óra alvásra van szükséged és nekem is. Ez mindenkinek más. Erre neked kell rájönnöd, neked kell kitapasztalnod. De kérlek kellően fókuszálj! Az alvás ugyanis olyan, mint amikor a telefonodat töltőre rakod. Merülő, pár százalékos akksival már alig funkcionál, aztán egyszer csak jön a vége, a lemerülés. Ez az embereknél is hasonlóképpen működik!
 1. Ápoljuk a lelkünket
  Miután a testünk elég törődést kapott, ideje a lelkünkkel is foglalkozni. Szánj magadra elég időt! Legyen időd a hobbidnak hódolni, a családoddal lenni, pihenni. Találd meg azt, ami téged feltölt és amikor csak lehetőséged van rá csináld! Na meg persze néha egy kád forró víz, gyertya és romantikus regény sem rossz ötlet!

Köszönöm, hogy végig olvastad:

Anna