egészség

Napi Wellness: 6 módja annak, hogyan kezd egészségesen a napot

Ez egy új nap, tele új lehetőségekkel! Függetlenül attól, hogy a nyugdíjas éveidet töltöd vagy éppen még dolgozol, a reggeli döntéseid hatással lesznek a napod hátralévő részére. Felejtsd el a szundi gombot! Itt az ideje, hogy felkelj és elkezd a napot! Próbálj ki legalább egyet a 6 mód közül, hogy a napot egészségesen kezd!

Igyál vizet!
Úgy tűnhet, hogy a vízivás csak egy humbuk, de nem véletlen van az, hogy mindenkitől csak azt hallod, hogy igyál sok vizet, !!víz, víz, víz!! Ébredés után testünk nagyon gyakran folyadékot igényel. Egy pohár víz azonnal ébredés után, minden más feladat előtt, a legegyszerűbb módja annak, hogy egészségesen kezdj neki a napi teendőknek, illetve így már megtettél egy lépést afelé, hogy a napi szükséges vízbeviteled meglegyen!

egészséges reggel
Reggeli gyakorlat!‍

Alice Morse Earle szavaival élve: „Lehet, hogy nem minden nap jó… de van valami jó minden napban.” Azok az emberek, akik időt szánnak az elismerésre és életük pozitív aspektusaira összpontosítanak, gyakran jobb általános egészségnek örvendenek. Holnap ahelyett, hogy mindenért aggódnál és stresszesen ébrednél, szánj időt arra, hogy meditálj egy kicsit, vagy csak egyszerűen töltsd meg az agyad pozitív gondolatokkal. Még ha az elején ez nehéznek is tűnik, hidd el néhány alkalom után csodás változást érhetsz el. Sokkal könnyebben tudsz majd koncentrálni, jobban fogod értékelni a körülötted történő dolgokat.

egészséges reggel

Kövesd a rutint!
Ha a reggeli rutinodra gondolsz, nyugodt vagy és magabiztos? Vagy, mint az emberek többsége, már reggel pánikolsz és káosz van körülötted? Ha hiszed ha nem, erre van egyszerű megoldás, méghozzá a reggeli rutin kialakítása! Sokkal energikusabb leszel és gördülékenyebben indul majd a napod és IGEN ez nagymértékben hozzásegít, ahhoz hogy egyszerűbb és szebb napod legyen.
Próbálj minden nap ugyanabban az időpontban felébredni. Ágyazz be! Készíts egy teendők listát, amiket az adott napon kell megcsinálnod (csak vázlatpontok alapján), így könnyebb lesz összpontosítanod is. Kevés az idő? Készítsd ki már este a holnapi ruhád és csomagold el a holnapi ebéded (azért estére tedd hűtőbe :) ). Természetesen a tervek ellenére bármikor történhetnek váratlan dolgok, de ha a fentieket megteszed, akkor az akadályokon is mosolyogva tudsz majd továbblépni.

egészséges reggel

Élvezd a reggelit!
Tegyünk egy lépést ezzel kapcsolatban – a reggeli elfogyasztása helyett képzeld el, milyen óriási érzés lenne, ha még azt is élveznéd. Legyen a reggelid egy kreatív recept alapján elkészítve, szórakozz a készítés közben például azzal, hogy viccesen előadod a soron következő prezentációd. A legfontosabb, hogy szánj időt arra, hogy igazán élvezd a nap első étkezését!

egészséges reggel

Mozogj!‍
Nem kell egyből az edzésre gondolni! Néhány egyszerű nyújtó vagy légzésgyakorlat is szuper lehet. A lényeg, hogy egy kicsit el tudd lazítani az izmaid, és csökkentsd ezáltal a stresszt, már azelőtt, hogy a lábad a padlóra érne. A nap kezdete néhány mozgást kiváltó gyakorlattal nagyszerű módja annak, hogy az elméd és a tested készen álljon arra, hogy bármi is legyen az előtted egyszerűen vedd az akadályt.

egészséges reggel

Ragadd meg a napot!
Indítsd el a kedvenc dalodat és ugorj be a zuhany alá. Itt az ideje, hogy megtisztítsd és növeld az endorfinszinted! Ha igazán vakmerő vagy, akkor a zuhanyzás végén pár másodpercet csak hideg vízzel zuhanyozz, hogy teljesen felébredj. Mivel önbizalmunk javarésze a fizikai megjelenésünkből fakad, igyekszünk mindig a legjobb formánkat nyújtani. Vegyél fel olyan ruhát, amiben jól érzed magad (ha csak azért veszel fel egy ruhát, hogy másnak megfelelj, de kényelmetlen, akkor az rossz hatással lesz az önbizalmadra és a közérzetedre is)! Állítsd be a hajad, fújd be magad a kedvenc parfümöddel, és mosolyogj! Gyönyörű vagy! Mutasd meg a világnak, hogy te vagy a legcsodálatosabb ember ;) !

Köszönöm, hogy elolvastad!

Várlak legközelebb is! Szép napot Neked!
Rebeka