mérgező

Mérgező kapcsolat = túlsúly? Rántsuk le a leplet!

Ma egy tőlem kissé szokatlan irománnyal jövök, de bízom benne, hogy ez is hasznos lesz. Ma nem receptet vagy tippeket hoztam. Most kicsit személyesebbre vesszük a hangvételt.

Ahogy a címből kiderült, ma a mérgező kapcsolatok és a túlsúly közötti különbségről lesz szó.

Hallottad már ezt a kifejezést? Mérgező kapcsolat. Manapság egyre több viszonyra mondják, hogy mérgező. Hogy miért? Ennek számos oka lehet.

Hogy milyen egy mérgező kapcsolat? Nézzük meg néhány ismérvét egy mérgező párnak:

 1. Nem tisztel. Kérdésére válaszolva semmibe veszi a válaszod. Nem érdekli a véleményed, sem a gondolataid.
 2. Gyakran bánt szavakkal. Szokták mondani, hogy a verbális bántalmazás sok esetben jóval súlyosabb, mint a testi.
 3. Kritizál. Nem testszik neki a ruhád, a hajad, vagy amit éppen csinálsz. Kritizálja a tested, az életed, a dolgaid.
 4. Nem támogat. Nem támogat semmiben, amiben Te hiszel, amit Te szeretnél.
 5. Gyakran okol téged. Bármi rossz történik, téged tesz felelőssé.
 6. Nincs csapatmunka. Egy párkapcsolat egy szoros szövetség, ahol együtt, együttműködve, megbeszélve, olyankor kompromisszumokat kötve kell élni. A ti csapatotok jól működik?
 7. Nincs közös jövőkép. Neked ott van a fejedben, hogy mi lesz VELETEK 2, 5, 10 év múlva?
 8. Panaszkodik. Méghozzá rólad a barátainak, családjának.
 9. Nincs testiség. Nincs csók, nincs ölelés, nincs szex.
 10. Nincs lélek. Ti szoktatok beszélgetni? Magatokról, a gondolataitokról, a mindennapjaitokról?
 11. Erőszakos. Az erőszak nem feltétlenül jelent testi erőszakot. Szokta Rád erőltetni az akaratát?
 12. Féltékenység. Belemászik az életedbe? Mindenhol ott van, és mindent tudni akar?

Ez csak pár dolog. De ha bármelyiket is tapasztalod, akkor baj van.

És hogy mi köze ennek a túlsúlyhoz? Egy negatív dolog sokkal több annál, mint amennyinek látszik. Beléd mászik, ott van benned, a tudatodban, a gondolataiban. Megváltozik az önértékelésed. Negatívan gondolsz magadra. Nem vagy elégedett. Szorongsz, nem érzed magad jól. Boldogtalan vagy.

Megoldást keresel, kiutat akarsz. Egy cseppnyi boldogságot, ami ha csak egy pillanatra is, de elfeledteti veled a gondokat… Eszel. Egy-egy finom falat úgy hat, mint egy sebtapasz, amely összehúzza a párod által rajtad ejtett sebet.  A kilók pedig csak jönnek és jönnek.

Amikor történik valami rossz. Dühöngenél, üvöltenél, világgá mennél, de nem teheted. Kicsit lehiggadsz, megeszel egy csokit és máris szebb a világ. Ismerős? Minden finom étel megnyugvást hoz, örömet, boldogságot és elégedettséget. Így működünk.

Viszont amikor egy-egy ilyen időszak után tükörbe nézel, megint kezdődik minden elölről. Elhiszed, hogy a párodnak mindenben igaza van, nem vagy jó ember. Kevés vagy. És az evés csak folytatódik.

Hát így kapcsolódik a túlsúlyhoz egy párkapcsolati probléma. Az étel boldogság, ez egyértelmű. A baj ott kezdődik, ha az étel az EGYETLEN forrása a boldogságodnak. A sebtapasz példájánál maradva tested tele egyre több a tapasz. Egyre több a felesleg.

Természetesen nem ez az egyetlen oka a túlsúlynak és persze nem ez az egyetlen negatív dolog, amit egy mérgező kapcsolat okozhat!

DE ha úgy érzed, hogy a jelenlegi kapcsolatod mérgező, szedd össze magad, meríts bátorságot és lépj. Ha nem megy, kérj segítséget, de próbálj meg mihamarabb szabadulni.

Ne hagyd magad tönkretenni! Erős vagy, független és bátor! Egy csodálatos nő, aki ennél többet érdemel és többre képes.

Merj lépni, hogy élni tudd az életed! A saját életed, ami egészségesebb, boldogabb és kiegyensúlyozottabb! Vedd kezedbe az irányítást! Szabadulj meg a mérgező kapcsolatodtól és vele együtt a túlsúlytól, az elégedetlenségtől és a boldogtalanságtól!

Legyen csodaszép Napod!

Baráti öleléssel
Rebeka