5fogyi

Kipróbáltuk az 5 leggyakoribb fogyókúrát. Íme az eredmény!

Az egészséges életmód, a táplálkozás egészségre gyakorolt hatása egyre jobban előtérbe kerül. Ebben a felgyorsult világban mindenki azonnal akar látványos eredményt. Emiatt mindennap születik egy új “sztár diéta”.  A lassacskán követhetetlen sztár diéták szinte kivétel nélkül gyors, látványos fogyást ígérnek természetesen különösebb mozgás nélkül.

Meg akartuk tudni, amit szinte mindenki: melyik diéta hatásos, melyiket érdemes elkezdeni?

Tavaly ősszel megkérdeztük olvasóinktól, hogy eddig milyen fogyási módszerekkel próbáltak meg lefogyni és milyen sikerrel? Rengeteg levelet kaptunk a témában.

fogyokura_cikk_02
Ebből kiderült, hogy az 5 leggyakoribb módszer, amivel a magyar nők próbálkoznak:

1) Fogyi tabletták
2) Futás
3) Kozmetikai kezelések
4) Diéta / koplalás
5) Akupresszúrás fogyás

Megdöbbentő, sokkoló dolgokat tudtunk meg olvasóinktól.
Alig tudtunk elhinni, hogy egy diétába akár bele is lehet halni.
A legtöbb levelet a koplalással és a tablettákkal kapcsolatban kaptunk. Egyszerűen hihetetlen, sőt horrorisztikus történeteket is meséltek nekünk.

Fogyasztó tabletták

fogyokura_cikk_01A fogyi tablettákról eddig is megoszlottak a vélemények, de ilyen mértékű panaszáradatra nem számítottunk. Kitti levele tökéletesen tükrözte az átlag véleményt a fogyi tablettákkal kapcsolatban:

“Havi több ezer forintot kidobtam az ablakon ezekre. Feleslegesen. Amíg szedtem a bogyókat fogytam vele valamennyit, de utána visszahíztam majdnem dupláját! Soha többet nem eszek ilyeneket… Folyamatosan olyan volt, mintha fel lennék fázva. Amint abbahagytam, pár hét alatt megszűntek a pisilési panaszaim. Nekem gyanús, hogy köze volt fogyi bogyónak hozzá…”

Kitti jól gondolta, mert a tabletták esetenként károkat okozhatnak a szervezetben. Károsíthatják a vesét, a májat és depressziós tüneteket is okozhatnak. Szerencsére Kittinél csak a jojó effektus indult el és időben abbahagyta a szedést, mielőtt károsodást szenvedett volna.
Olvasóink többségénél a fogyi tabletták nem váltak be, sőt… Többjüknek egészségügyi panaszokkal is szembe kellett nézniük a kúra során.

Összefoglalva:

Óvatosan a fogyi tablettákkal, csak olyan kúrát alkalmazz, amiben teljesen biztos vagy! A többség nem fogyott velük tartósan, és egészségügyi problémákat is felvethetnek.

Sikeresen fogytak vele: 80 fő

Nem sikerült fogyniuk vele: 842 fő

 Futás

futas_duci584A futás nagyon hasznos sport, de nem mindenki számára. Számos futással kapcsolatos levelet kaptunk. Sok sikertörténetet is olvastunk, de rengeteg sérüléssel kapcsolatosat is.

Mielőtt bárki félreértené: Eszünk ágában sincs azt mondani, hogy a futás rossz. A testmozgás az egyik legjobb dolog, ami a testeddel történhet. Olvasóink tapasztalatai a fogyásra koncentrálnak, miszerint úgy néz ki, nem a futás a legjobb módszer a fogyni vágyóknak.

Lászlónak műteni kellett a futás miatt a térdét. Nem gondolta volna, hogy egy ilyen tömegsport ezt okozhatja nála.

“Egyre több barátom futott. Nyüstöltek engem is, hogy Laca gyere velünk. Jó lesz. Beadtam a derekam. 102 kilós vagyok. Szerettem volna újra tetszeni az asszonykámnak. Így elmentem vásárolni. Vettem cipőt, cuccot. Majd elkezdtem lejárni a srácokkal a szigetre. Valami nagyon nem stimmelt. Nagyon fájt. A többiek csak legyintettek. Biztos csak nem vagyok hozzászokva. Elhittem nekik pedig nem kellett volna.. Pár hónap után elkezdett rosszabbodni. Nem csak edzés közben voltak fájdalmaim. Az asszony unszolására elmentem dokihoz. Ott kiderült, hogy levált a porckorongom, így műteni kellett. A doki szerint a futás roncsolta így. Mondta h nekem nem szabadott volna ilyen túlsúllyal neki kezdeni.”

Összefoglalva:

Sajnos nem csak László számolt be valamilyen sportsérülésről, rajta kívül több mint 300 olvasónktól kaptunk hasonló észrevételt. Tény, hogy a futás egészséges, de emellett egy kétélű dolog is. A fogyást nem szabad kizárólag futásra alapozni, mivel a mozgás nem csak fogyasztó hatással van a szervezetre, hanem óriási fizikai igénybevétel is.
Fuss, sportolj, de ne erre alapozd 100%-ban a fogyásod!

Sikeresen fogytak vele: 213 fő

Nem sikerült fogyniuk vele: 340 fő

Kozmetikai kezelések

köpölyözésA kozmetikai fogyás az egyik legnépszerűbb próbálkozás a fogyásra, a vágyott alakra. Mivel egyre olcsóbban juthatunk hozzá kuponos oldalakon, a zsírleszívás, a zsírfagyasztás, és még ezerfajta kezelés kezd nagyon népszerűvé válni. Viszont a kezelések között is tudnod kell válogatni! Erről számolt be nekünk Kriszti is:

“A könnyebb utat választottam először: tekercseltettem. Na az kidobott pénz volt. Bár pihepuha lett tőle a bőröm legalább, de más hatása nem volt.. Utána jó, akkor váltsunk vmi durvábbra alapon elmentem köpölyözésre. Iszonyatosan fájt és utána úgy néztem ki hetekig, mint akit agyonvertek. Tiszta véraláfutás voltam. Azt mondták ez normális, mondtam ha ez normális, akkor kösz, de ebből nem kérek többet. A családom látta a tortúrámat és befizettek zsírleszívásra. A műtét fájdalmas volt, de használt végre! Maradt egy pici heg rajtam, de nekem megérte. A súly megtartás már nehezebb. Azért rengeteget kell szenvednem.”

Összefoglalva:

A különböző fogyasztó kezelések sokszor járhatnak szövetroncsolódással. Ilyen az elektromos árammal való stimulás és a zsírleszívás is. Megoszlanak a vélemények ezzel kapcsolatban. Van aki esküszik ré, de sokan veszélyesnek tartják. Nem alaptalanul. Ne feledd, a fogyást nem feltétlenül kell kísérnie fájdalomnak is!

Sikeresen fogytak vele: 213 fő

Nem sikerült fogyniuk vele: 290 fő

Diéta / koplalás

Slim woman seing herself thick in a mirrowRengeteg olyan levelet kaptunk, amiben megvonással, önsanyargatással akarták elérni a fogyást, szinte bármi áron. Így tett Barbi is, éheztette magát:

“Nem ettem egész nap semmit, csak egy pár almát. Működött. Végre nem volt akkora a hasam.. De ahogy teltek a hetek, megállt a fogyás. Alig tudtam bármire is figyelni, sokszor szédültem. Csomókban hullott a hajam is. Kórházban kötöttem ki a végén, mert csak úgy összeestem. Az orvosom szerint meg is ölhettem volna magam, csak azért, hogy jól nézzek ki… Elmagyarázta milyen veszélyes is ez. Emiatt is írtam. Csajok, ez veszélyes! Ne tegyétek! Nem ér ennyit a fogyás. Egy életre megtanultam a leckét!”

Összefoglalva:

Barbi esetében a kínzó diéta hajhullással, koncentrációs zavarral és ájulással járt.
Ez az egyik leggyakrabban használt módszer. Ne együnk és attól majd fogyunk. Ez csak részben igaz, mivel óriási károkat is okozunk ezzel magunknak. A koplalás nem egyenlő a fogyással. Életveszélyes is lehet. Próbálj inkább minőségi, szénhidrát-csökkentett étkezést alkalmazni, ez a módszer az egyik leghatékonyabb fogyókúra.

Sikeresen fogytak vele: 390 fő

Nem sikerült fogyniuk vele: 240 fő

 Akupresszúrás fogyás

DSC_0229Próbálunk nem elfogultak lenni, de nagyon meglepődtünk, hogy az akupresszúra – ugyan az ötödik helyen, de – bekerült a legnépszerűbb fogyások közé. Megoszlanak a vélemények az akupresszúra fogyasztó hatásáról, de a kipróbálók között nagy eredményességgel fut.
Az akupresszúra nem jár fájdalommal, hiszen csak az agyalapi mirigy stimulálásával éri el az éhségcsökkentést. Emiatt nincs rossz közérzet és nem fenyegetnek olyan veszélyek, amelyek más kúránál igen.

Viki leveléből is ez látszik:

„Amikor barátnőm először mesélte azt, hogy akupresszúrával fogy, akkor őszintén szólva kinevettem. Elmagyarázta, hogy van egy lábujjgyűrűje, ami egy olyan pontot nyom a lábujján, ami segít elmulasztani az éhségét. Én sok fogyókúra után már szkeptikusan álltam a dologhoz, de (szerencsére) kipróbáltam, mondom veszteni már nem veszthetek. Életem egyik legjobb döntése volt. Nem kellett magamat sanyargatni, se bogyókat szedni. Csak felhúzni a gyűrűt az ujjamra, és viselni a mindennapi séta közben. Lefogytam 3 hónap alatt 6 kilót, amit azóta is sikerült tartanom. Egyszerűen hihetetlen, hogy egy ilyen kis kütyü képes erre! Imádom a MagfitPro-t!”

Viki példának okáért a MagfitPRO-t választotta, de más akupresszúrás fogyásról is kaptunk pozitív visszajelzéseket.

Az egyik egészségügyi cég levele hozzánk:
“Annyira felkeltette az érdeklődésünket az akupresszúrás gyűrű, hogy felkértük egy kollegánkat, hogy próbálja ki a terméket. 1 hónapig viselte és elmondása szerint kényelmes és egyszerű a viselete. Csökkentette az étvágyát és leadott 6 kilót. Hát úgy tűnik vannak még a fogyókúrás piacon jó termékek.”

Összefoglalva:

Az akupresszúra (pl: MagfitPRO lábujjgyűrű) az akupresszúrával hat az agyalapi mirigyre, ezáltal elérve a kívánt hatást. Ráadásul ez a módszer orvosi igazolással is rendelkezik.
A tablettákkal és a kínzó, éheztető diétával ellentétben nem okoz a szervezetben károsodást mivel akupresszúrás pont ingerlésén alapul a módszer. Az akupresszúrás fogyókúra optimálisan 3-6 hónapig tart és tartós fogyást eredményez.

Sikeresen fogytak vele: 490 fő

Nem sikerült fogyniuk vele: 70 fő

Reméljük mindenki számára érdekes volt ez az összehasonlítás és reméljük tudtunk segíteni a fogyni kívánóknak a megfelelő termék kiválasztásában!

Az alábbi táblázatban meg lehet tekintetni a felsorolt 5 módszer:

Képkivágás

Reméljünk hasznosnak találtad cikkünket!

c

Bővebben a MagfitPRO-ról: