9

A sikeres fogyás 3+1 lépcsője

Szia, Kertész Boglárkának hívnak. Ha az írásomat olvasod, gondolom Neked sem ismeretlen fogalom a túlsúly, az ízületi problémák, az önbecsülés hiánya, vagy a megvetés, amivel idegenek képesek Rád tekinteni. Én is keresztülmentem mindezek összességén. Egy hihetetlenül rögös és csalódásokkal teli utat jártam meg. Mára viszont már büszkén, emelt fővel állok bárki elé, ugyanis sikerült legyőznöm az elhízást, ezt a rémes népbetegséget, ami annyi fájdalmat és szenvedést képes okozni az embereknek. Rengeteg kérdés merülhet fel most benned, elöljáróban annyit mondanék: a megoldás sokkal egyszerűbb, mint gondolnád!

Mindig is egy molett lány voltam, aminek gyerekkorom óta ittam a levét. Iskolában a társaim „zugevőnek” gúnyoltak, testsúlyom miatt rengeteg programból kimaradtam, később pedig a férfiak nem vettek komolyan és éreztem, hogy az egészségem is kezd rámenni erre az egész átkozott helyzetre. Emlékszem, a 34. születésnapomon 93 kilót mutatott a mérleg. Történetem 10 évvel ezelőtt, pontosan ezen a napon kezdődött.

11

Egy szűkebb családi rendezvényt szerettünk volna tartani, egy kis tortával, pezsgővel, beszélgetéssel, de egyetlen nővérem autójával karambolozott és belehalt a sérüléseibe. Képtelen voltam felfogni, hogy nincs többé, az első 3 napban teljesen természetellenesen viselkedtem, mintha semmi sem történt volna. Ezután jött az igazi sokk, amikor realizáltam, hogy valóban sohasem láthatom Őt többé és magamat okoltam érte.

Még a mai napig hiszem, hogy ha nem rángatom el őt több száz kilométerről, csak azért, hogy megnézhesse, hogy zabálom meg az átkozott tortámat még mindig köztünk lenne, és boldog életet élne. Életem legmélyebb, legsötétebb gödrébe zuhantam, ahová nem szűrődött be fény. Sem férjem, sem gyerekeim. Nem voltak, akiben vigaszra lelhettem volna.

6

Hogy hogyan álltam talpra, és fogytam le 3+1 lépcsőként tudom leírni Neked.

1.: Változni akarás:

Az evésbe menekültem. Már azelőtt is egy tehénnek éreztem magam, de kellett valami, ami leköt, eltereli a figyelmem, legalább csak egy percre is, és úgy éreztem, nincs több veszteni valóm. Tudtam, hogy nem helyes, de Te mit tettél volna a helyemben? 6 hónap alatt felszedtem magamra még 9 kilót. A helyzeten még csak rontott, hogy a tükör előtt állva már egyre inkább egy malacot láttam, aki nem érdemes már arra sem, hogy éljen.

Orvoshoz fordultam és reménykedtem valami csodában, hogy majd ő meggyógyít és csettintésre elmúlnak a problémáim. (Valójában később pontosan ezt történt, de ezt majd később kifejtem.) Antidepresszánsokat és szigorú, azonnali diétát írt fel, sűrű mozgással és társasági élettel.  Ezen a ponton telt be a pohár, ugyanis nem akartam életem hátralévő részét bogyókat szedve, kövéren és izzadtan tölteni.

2.: A cél:

Próbáltam betartani a diétát, amennyire lehet, de tudtam, hogy ennyi biztosan nem lesz elég. Edzőterembe pedig akkor sem mentem volna, ha pénzt kapok érte. Azt a megszégyenülést, ami ott ért volna, csak kevesen bírják elviselni. Soha ennyi erőfeszítése nem fektettem még semmibe, mint a lefogyni akarásomba. Végre egészséges akartam lenni. Egy vonzó és magabiztos nő, akinek nem okoz nehézséget felvenni a cipőjét és nem fárad el néhány méter sétálás után.

Lázasan elkezdtem kutatni valamiféle csoda módszer után, ami valóban segíthet, és nem kerül milliókba. A világ összes marhaságát megtaláltam, mindenben csalódnom kellett, viszont ezután következett az, amire álmomban sem gondoltam volna!

10

3.: A csodafegyver:

A munkahelyemen ebédszünetben beszélgettem egy kollégámmal, és szóba került egy apró kis eszköz, egy csodafegyver, ahogy ő nevezte. Kiderült, hogy ő is hasonló problémával küzdött régebben, és felfedezett valamit, ami az egész életét megváltoztatta. Egy akupresszúrás lábujjgyűrűről volt szó, amely viselés, konkrétan sétálás közben fejti ki hatását és még az ízületekre is kifejezetten jótékony hatása van. Kevesebb, mint fél év alatt 24 kiló feleslegtől szabadult meg egyetlen csepp izzadtság nélkül.

Rettentő szkeptikus tudok lenni, de mégis csak egy ismerősöm ajánlotta. Miért akarna nekem rosszat? – Gondoltam magamban. Mi van, ha csak rá volt pozitív hatással? És ha rendszeresen tornázott, edzett mellette? Millió kérdés és gyanakvás kavargott a fejemben, de úgy éreztem meg kell próbálnom, pár ezer forinton kívül semmit nem veszíthetek.

4

+1.: A siker:

Megrendeltem életem első MagfitPRO-ját (így hívják a kis eszközt, amiről beszélünk) és azonnal elkezdtem használni. Amikor először megláttam, csak nevettem egy jót. Ettől a kis fura izétől fog megváltozni az életem? Ettől fogyott Ági kollégám 24 kilót? Az első két hétben, észre sem vettem, hogy használtam, szerencsére nagyon kényelmes volt és egyáltalán nem zavart. Ahogy teltek a napok kezdtem érezni, hogy javul a közérzetem és egyre inkább csökken az étvágyam. Ebédnél például már csak a főétel felét ettem meg, hiába volt finom, de egyszerűen nem kívántam többet.

Örömmel töltött el, hogy láttam magamon valamiféle változást és annak a letargiának, amit azelőtt elszenvedtem már nyoma sem volt. Elképesztően motiváltnak éreztem magam, pedig a hétköznapjaim ügyes-bajos dolgait pontosan ugyan úgy intéztem, mint azelőtt. Nem jártam el edzeni és nem jártam el 10-féle bio boltba naponta, hogy szuperegészséges répatortát egyek egész nap. Minden olyan volt, mint azelőtt, csak használtam mellette egy apró kis gyűrűt.

1

1 hónap elteltével, 3 kilót fogytam! Ez lehet, hogy nem hangzik valami soknak, de számomra óriási eredmény volt! Egész életemben képtelen voltam a fogyásra, de most végre sikerült! Nem győztem dicsekedni vele kollégáimnak, akik persze jót mosolyogtak rajtam, de én tudtam, hogy végre jó úton járok és befejezem, amit elkezdtem.

Közben eltelt 3 hónap, és ki nem találnád mi történt! 18 (tizennyolc) kilóval lettem könnyebb! Nem értem, hogy ez hogyan lehetséges, de azt hiszem találtam valamit, ami tényleg működik! Az ízületi fájdalmaimnak teljesen búcsút mondtam és az önbizalmam is kétszeresére nőtt! Ráadásul ki tudja mit hoz még a folytatás?

Nagyon hálás vagyok, amiért elolvastad a rövid történetem, és csak remélni tudom, hogy segíthettem valamennyit. Ha egyedül csak Te fogsz lefogyni, nekem már akkor is teljesen megérte. Alább megtalálod a facebook oldalamat, írj bátran, ha bármilyen kérdésed van. Nekem csak öröm, ha segíthetek.

Gyönyörű napot kívánok és sok-sok kitartást! – Boglárka

10

Kertész Boglárka

https://www.facebook.com/kertesz.boglarka.1
c