antal_ivett_01

Ivett: Így változtatta meg az életemet egy apró kis gyűrű!

Szia, üdvözöllek az oldalon, Ivett vagyok! Szeretnék elmesélni valamit Neked! Életem legszebb nyaráról szeretnék beszélni, illetve annak a nyárnak egy nagyon rossz és kellemetlen „mellékhatásától”. Illetve elmondanám a legfontosabbat, azt hogy miként sikerült megoldani a problémát. Röviden arról szólnék, miként híztam meg és fogytam le. Ugyanis három évvel ezelőtt nyáron rekordidő alatt szedetem fel tizenöt kilót, majd rekordidő alatt adtam le. Ha Te is felesleges kilókkal küszködsz, biztos szívesen elolvasod a soraimat.

antal_ivett_blog

Három évvel ezelőtt végzős egyetemista voltam, amikor jött egy visszautasíthatatlan és fantasztikus lehetőség az életemben. Egy ismerősöm révén ki tudtam utazni az Egyesült Államokba, egy YMCA gyerektáborban dolgozni egy nyárra. Imádtam utazni, de soha nem jártam még Europán kívül, ezen felül imádtam gyerekekkel foglalkozni, így nagyon lelkes voltam. Intéztem a vízumot, készültem, beszéltem emberekkel, majd május végén összecsomagoltam és felültem a repülőgépre.

A következő három hónap tele volt élményekkel. Embereket ismertem meg a világ minden tájáról, akik szintén a táborba dolgoztak. Barátságok szövődtek, a szabadnapokon autót béreltünk és mentünk ide-oda, megismerhettem olyan helyeket, amiket filmekből ismertem csak addig. Azon kívül megismertem egy európaitól nagyon előtérő kultúrát és gondolkodásmódot és a munkámat is szerettem. Nem is éreztem munkának a gyerekekkel való foglalkozást, és a nyelv tudásom is rengeteget gyarapodott az alatt a nyár alatt.

Viszont kint Amerikában nagyon sokat ettem és nagyon hizlaló ételeket. Minden étkezésnél svédasztal volt, rengetegféle enni- és innivalóval telerakva. Nem igazán tudtam ellenállni a csábításnak. Például én is rászoktam, hogy reggelire amerikai palacsintát egyek tejszínhabbal és cukros eperrel. De nagyon megszerettem is mogyoróvajat is, amit ott kenyérre lekváros kenve ettek. Már az első hónap végén rádöbbentem, hogy szorosak a ruháim, a nyár végére pedig kénytelen voltam új szoknyákat és nadrágokat vásárolni magamnak. De nem csak  én voltam így ezzel. Egy lengyel és egy koreai lánnyal voltam nagyon jóban, ők mindketten tíz kilót szedtek fel a kint töltött idő alatt. Én jártam a legrosszabbul, plusz tizenöt kiló volt rajtam.

Amikor hazajöttem, a barátom és a családtagok mind felhívtak lelkesen érdeklődtek, de a személyes találkozásnál mindenki vagy furcsán nézett, vagy meg is  jegyezte, hogy sokat felszedtem. Engem is nagyon zavart a súlyom, így elhatároztam, hogy lefogyok.  A nagynéném mondta, hogy hallott egy akupresszúrás gyűrűről, ami nagyon hatékonyan fogyaszt. A neten rákerestem az eszközre és megrendeltem. Attól kezdve mindig egy órával előbb keltem reggel, hogy sétálhassak egy lakótelepe, hiszen a gyűrű a megtett lépésekkel fejti ki a hatását. Ezen felül kerültem a hizlaló ételeket és megfogadtam, hogy előbbre hozom a vacsorát és délután öttől reggelig egy falatot sem fogok enni. Ezt az utóbbit nagyon nehéz volt betartani, de végül sikerült.

Aztán szép lassan elindultak lefele a kilók. Egy hónap után már bele tudtam préselni  magamat azokba a nadrágokba, amiket az amerikai út előtt viseltem, mivel az első négy hetében nyolc kilót fogytam. Nagyon fellelkesedtem, nem is gondoltam előtte, hogy ennyire jól fog menni a fogyókúra. Aztán a következő hónapban a maradék hét kilónak is búcsút inthettem.

antal_ivett_blog_utanaÚjra hordhattam a régi ruháimat, és örültem, hogy ennyire könnyedén megszabadultam annak a nyárnak az egyetlen negatív következményétől. Csak egyvalami bánt egy picit. Az hogy az Amerikában vásárolt ruháim már nem jók rám. De azért ez nem ok arra, hogy megint tizenöt kilóval több legyek. Köszönöm Magfitpro!