hangulat1

Így hízol a sztárdiétáktól!

A bikiniszezon közeledtével egyre több nő gondol arra, hogy le kéne innen-onnan adni.

Sokan kezdenek bele ekkor egy-egy sztár diétába, melyek általában koplaláson és egyoldalú táplálkozások alapulnak. De ezek a diéták károkat is okozhatnak a szervezetedben és az egészségedben is. Ezen kívül könnyen kialakulhat a diéta végeztével a jojó effektus.

Mi lehet ennek az oka?

Olvass tovább és tudd meg, ha nem szeretnél távolabb kerülni az álomalaktól!

Nagy a túlevés esélye

A villámdiéták egyik legnagyobb hátránya, hogy a végezetükkel alig fogod várni, hogy végre normálisan étkezhess, de esélyesebb, hogy túlevéssel fogsz kompenzálni a korábbi koplalásért. Ugye mondanunk sem kell, hogy a lassú anyagcsere, a fokozott kalóriabevitellel kombinálva milyen katasztrofális eredményekkel járhat az alakod szempontjából.túlevés

Lelassul az anyagcseréd

Ha drasztikusan lecsökkented a bevitt kalóriák számát, akkor a szervezeted behúzza a vészféket és elkezdi minimalizálni a metabolikus rátáját, vagyis a sejtjeid lassabban fogják energiává alakítani az elfogyasztott táplálékot. Ez tulajdonképpen egyet jelent a lassú anyagcserével, amit mint tudjuk nagyon nehéz újra felpörgetni egy éhezős időszak után, vagyis esélyes, hogy egy kínzó diéta végén többet fog mutatni a mérleg nyelve, mint amikor elkezdted.

Veszítesz az izomtömegedből

A fogyókúrák lényege a zsírpárnák leolvasztása lenne, ám egy villámdiéta során sokkal nagyobb a valószínűsége annak, hogy a meglévő izmaid fognak eltűnni rólad. Kezdetben a vízvisszatartásból eredő túlsúlyt fogod leadni, de aztán a szervezeted az izmaidhoz fog nyúlni azért az energiáért, amit a bevitt táplálékokból kéne megkapnia. Izmok híján, amiket amúgy felettébb nehéz és időigényes dolog visszaépíteni, sokkal rosszabb formában leszel, mint korábban.

Kevesebb kalóriát fogsz égetni edzés közben

A fokozatosan fogyatkozó izomtömeged miatt sokkal kisebb teljesítményre leszel képes az edzőteremben, sőt, a megcsappant energiaszinted miatt valószínű, hogy ritkábban fogod látogatni a fitnesz-órákat.

Hangulati ingadozásaid lesznek

Ha te is egyike vagy azoknak az embereknek, akik evéssel oldják a feszültséget, akkor biztos, hogy a villámdiétád egy adott pontján ki fogod fosztania hűtőd, hiszen a drasztikusan lecsökkentett kalóriabevitel a legrövidebb út a hangulati ingadozások és a depresszió felé.hangulat

Csökken az immunrendszered védelme

A vitaminok és ásványi anyagok hiánya erőteljesen legyengítheti az immunrendszered, ami azt jelenti, hogy egy villámdiéta során könnyen elkaphatsz bizonyos betegségeket. Ha nem is dőlsz ágynak, bizonyos, hogy betegen kevésbé leszel hajlamos egészségesen étkezni és edzeni, így könnyen visszaszaladhatnak a nagy nehezen eladott kilók.

Megnő az étkezési zavarok kialakulásának kockázata

A drasztikus kalóriamegvonás egyenes út az étkezési zavarok felé. Ezek egyike a bulimia, ami főként akkor alakulhat ki, ha időközönként rád tör az evési kényszer és ez bűntudatot kelt benned.i685

A sztárdiéták helyett érdemesebb a természethez fordulni. Manapság egyre többen fordulnak el a kemikáliáktól és a különböző csodabogyóktól.

Egyre nagyobb teret hódítanak a keleti gyógymódok. Ilyenek a különböző teák, balzsamok, az akupunktúra és az akupresszúra.

Az akupresszúra (pl: MagfitPRO lábujjgyűrű) az akupresszúrával hat az agyalapi mirigyre, ezáltal elérve a kívánt hatást. Ráadásul ez a módszer orvosszakértői véleménnyel is rendelkezik.

A tablettákkal és a kínzó, éheztető diétával ellentétben nem okoz a szervezetben károsodást mivel akupresszúrás pont ingerlésén alapul a módszer. Az akupresszúrás fogyókúra optimálisan 3-6 hónapig tart és tartós fogyást eredményez.

Reméljük hasznosnak találtad cikkünket!