fekete_annamaria_kreativ_01

Ha azt hiszed, hogy reménytelen a helyzeted a fogyásra, olvasd el a történetem!

Sziasztok!  Annamária vagyok, 48 éves, könyveléssel foglalkozom egy nemzetközi cégnél. Sokáig túlsúlyos nő voltam, ami sok mindenben zavart és komoly nehézségeket okozott a mindennapokba. Kövérségem miatt lassan mozogtam, fájt a csípőm, a derekam, nehezen szálltam fel és le a tömegközlekedési eszközökről. Ruhákat is csak néhány üzletben találtam magamnak.  A hasamon már „kötényszerűen” megnyúlt a bőröm is, ezért nemcsak a tisztálkodás volt nehéz, hanem nyáron a gombás fertőzésekkel is meg kellett küzdenem. Szívesen mozogtam volna, de a kövérség miatt kialakult ízületi problémák miatt, az úszáson és a gyógytornán kívül nem volt más sportolási lehetőségem.

fekete_annamaria_elotte2

Kövérségemnek nem a féktelen evészet, ivászat vagy a mozgáshiány volt az okozója. 23 évvel ezelőtt férjemmel gyermekre vágytunk, de mi abba a kis százalékba tartoztunk ahol ez természetes módon nem sikerült. Így orvosi segítséggel, mesterséges megtermékenyítés útján estem teherbe. A lombik program első alkalommal nem sikerült, de a másodikra megfogant a baba. Már a két lombik és az előtte levő felkészítési időszakban 8 kg plusz súlyt szedtem magamra, de akkor úgy gondoltam, hogy ez a használt gyógyszerek átmeneti mellékhatása. Azt hittem, hogy a terhesség és a szoptatási időszak után, ha ismét elkezdek sportolni, diétázni akkor könnyen leadom a súlyfelesleget. A terhesség alatt még 9 kg jött rám, de ez a baba és a magzatvíz miatt az elfogadható értékhatáron belül volt.

Megszületett a fiunk, majd a szülés után nőgyógyászom azt tanácsolta, hogy a második babával ne várjunk túl sokat. Egy év múlva próbálkozni kezdtünk, de másodjára is csak mesterséges módon sikerült állapotosnak maradnom. A kezelés alatt újabb 10 kiló jött rám. Megszületett a második fiunk is és a gyermekágyi időszak végén azt vettem észre, hogy a felszedett kilók sehogy nem akarnak lemenni rólam. Próbálkoztam többféle diétával, étrendkiegészítővel, tablettával eredmény nem volt. Optimista típus lévén azt gondoltam, sebaj előbb utóbb megtalálom a megoldást.

Teltek az évek, férjemnél diabéteszt állapítottak meg. Családunk praktikussági okokból, hogy ne kelljen minden nap kétfélét főznöm átállt a cukormentes étkezésre és mi is azokat az ételeket fogyasztottuk, amit a férjem. A férjem lefogyott 80 kilóra én nem. Valami kis eredmény mutatkozott az elején, de nem sok.

Újból hízni kezdtem és amikor a mérleg már 110 kilót mutatott a háziorvosomhoz fordultam segítségért. Elküldött több vizsgálatra, hormonszint, pajzsmirigy, nőgyógyászat mindenhol mindent rendben találtak. A doktornőm ekkor beutalt egy szakrendelésre. Időpontot kértem, elmentem, szólítottak. Szinte már a köszönés után nekem estek, még a problémámat sem tudtam elmondani, amikor az orvos már felállította a diagnózist: maga zabál. Csendesen mondtam, hogy nem zabálok, normálisan étkezem naponta háromszor- négyszer. Erre a szakember közölte, hogy hazudok. Itt betelt a pohár, felálltam, megköszöntem a munkáját és elmentem.  Tudtam, hogy nagyon kövér vagyok, segítségért jöttem és nem pedig azért, hogy megalázzanak, mert annak éreztem a helyzetet.

Kimentem a rendelőből, visszamentem a háziorvosomhoz és újabb specialistát kerestünk. Ismét időpontot kértem, majd elmentem a rendelésre. Ezúttal olyan orvossal találkoztam, aki tényleg alaposan kikérdezett, átnézte az eddigi leleteimet és ez alapján javasolt újabb vizsgálatokat. A vizsgálatok egyértelműen igazolták, hogy nincs kitágulva a gyomrom, így nem egy gyomorszűkítő műtét a megoldás problémámra. Beutaltak, több vizsgálatra, hormonszintet néztek, újból ellenőrizték a pajzsmirigyem működését is, de csak itt találták kisebb eltérést. Erre kaptam gyógyszert, de az orvosnak is az volt a véleménye, hogy ez nem indokolja az elhízásom mérték. Javasolt egy kórházi 2 hetes diétás programot is, ahol a diéta mellett a helyes táplálkozás alapjait tudtam elsajátítani. Segített, de látványos eredményt nem hozott 3 hónap alatt a javasolt és betartott diétával sem tudtam 3 kilónál többet lefogyni.

TIPP

Ha súlyproblémával küszködsz ne próbád ki a túlzottan szélsőséges diétákat, mert felboríthatják hormonháztartásod. Az is könnyen előfordulhat, hogy a leadott kilók dupláját szeded vissza a diéta végén.

Ekkor mondta az orvosom, hogy ez az a pillanat, amikor az orvostudománya megáll.  Mivel lelkiismeretes szakember volt elküldött egy másik kollegájához is, hátha talál valamit, vagy gondol valamire amire ő nem. Ez az orvos említette meg, hogy ilyen esetben, a diéta mellett érdemes kipróbálni az alternatív gyógymódokat, terápiákat is. Nem volt semelyik gyógymódnak az értékesítési menedzsere, nem akart eladni semmit sem. Annyit mondott, hogy van több olyan elhízott beteg, aki ezen módszereknek a segítségével tudott lefogyni, akkor amikor a nyugati gyógymód már nem tudott segíteni. Megemlítette, az akupunktúrát, az akupresszúrát és az ayurvedát is. Megkérdeztem melyikkel érdemes kezdeni. A véleménye az volt, hogy nem lehet azt mondani, hogy ez vagy az a tökéletes megoldás, hiszen sok minden függ a szervezettől, az embertől. Ki kell próbálni egyenként, használni legalább 3-4 hónapig és az eredmények alapján dönteni. Természetesen mindezt egy kiegyensúlyozott, egészséges étrend és némi mozgás mellett.

Beszélgettem barátokkal, ismerősökkel, hogy kinek mi a véleménye, mi a tapasztalata, olvastam az internet valamint a táplálkozással foglalkozó újságok témába vágó cikkeit is. Több pozitív tapasztalatot olvastam az akupresszúráról, ezért úgy gondoltam ezzel kezdek. Elmentem egy akupresszőrhöz, aki nemcsak átmasszírozta az anyagcseréért, éhségérzetért felelős pontokat, hanem meg is tanította, hogyan tudom ezeket magam stimulálni.  Az akupresszúrás tanár elmondta, hogy vannak olyan eszközök, amelyek viselés közben folyamatosan stimulálják az akupresszúrás pontokat. Így hatékonyabbak lehetnek, mintha naponta 4-5 alkalommal csak én végezném a masszázst. A csoportban már voltak, ketten akik használták egy ilyen eszközt, egy gyűrűt. Nekik segített, stabilan fogyni kezdtek 2-3 kilót havonta. Megnéztem a gyűrűt, ami egy többféle méretben kapható lábujjgyűrű volt, úgy gondoltam kipróbálom, nekem veszteni valóm már nincs. Megrendeltem egyet, hiszen a korábbi kudarcok okán bizalmatlan voltam. Hordtam a gyűrűt, folytattam az orvos által javasolt diétát és hetente kétszer elmentem úszni 40-50 percet.  Az első hónap után voltak kedvező jelek, 2 kilóval kevesebb voltam és a derekam, csípőm kevésbé fájt. Ekkor vásároltam negyed évre elegendő gyűrűt. Úsztam, diétáztam, és hordtam a gyűrűt. Átlagosan havi 1,5-2,5 kilót fogytam. Kezdtem magamat egyre jobban érezni, pozitív lendületet adott, hogy férjem és fiaim is biztattak, ne hagyjam abba, folytassam. Mivel látták, hogy a siker jobb kedvűvé, kiegyensúlyozottabbá teszt, kaptam tőlük ajándékba egy hat havi csomagot. Fél év után, az úszás mellé már heti 2 alkalommal egy 20-30 perces gyaloglást is be tudtam iktatni. Nem gyalogoltam rohamtempóba, inkább ütemesen sétáltam, néhány kört a ház körül, el a postáig, boltig. Fizikumom javult, a ruháim is egyre jobban lötyögtek rajtam. 10 hónap alatt 15 kg zsírt fogytam le.

fekete_annamaria_utana

TIPP

A diéta nem egyenlő a koplalással. Egyél naponta 4-5 alkalommal de keveset, ezzel szervezetedet arra ösztönzöd, hogy folyamatosan zsírégető üzemmódban legyen.

Még mindig túlsúlyos vagyok, de már jobban érzem magam, sikerült azt megvalósítanom, amit korábban semmilyen erőfeszítés árán nem sikerült. Fogytam. Hogy ezt minek köszönhetem, a diétának, a MagfitPro gyűrűnek, a kitartásomnak? Szerintem mindháromnak. Az akupresszúra kedvező hatást gyakorolt testemre, anyagcserémre, elindított egy változást és az  egészséges táplálkozás, a kitartásom növelte ennek hatását. Most még 95 kiló vagyok, ebben az évben további 10-15 kiló leadását akarom elérni a MagfitPro gyűrű és a táplálkozás segítségével. A célom, hogy 75-80 kilós legyek, ami már egy elfogadható súly lenne a számomra. Nekem eddig segített a MagfitPro gyűrű és a következő időszakban is használni fogom. Próbáljátok ti ki is, mert az én esetem azt mutatja, hogy egy reménytelen helyzetből is meg lehet találni a kiutat. Köszönettel:

Annamária