female knee pain in blue

Ezt teszi a túlsúly az izületekkel!

A túlsúly, illetve az elhízás nem elsősorban esztétikai kérdés. Az egész szervezet számára terhet jelent a plusz súlyok cipelése!

Minél inkább megnő az ember testtömege, annál több – sok esetben igen súlyos következménnyel járó – betegséggel találhatja magát szemben.
Még laikusok számára is jól látható a fenti röntgenfelvételen, hogy a bal oldali csípőízületnél a combcsont feje szinte beleolvad a medencecsontba. A csípőízületi kopás egyik oka a túlsúly, elhízás lehet, hiszen ilyenkor az ízületekre nagyobb terhelés nehezedik.
csipo02
Nem csupán a csípő-, de a térdízületet is megterheli a jelentős túlsúly. Meglazulhatnak a térdszalagok, valamint – ahogy a jobb oldali képen is látható – porckopás alakulhat ki, amely erős fájdalommal járhat, és protézis beültetését teszi szükségessé.
terdizuleti01
Amint az a képeken is látszik, a túlsúly rettenetes terhet jelent a testre nézve. Az izületeket a folyamatos túlsúly teljesen elkoptatja és ez folyamatos, egyre erősődő fájdalmat jelent.
Számos kutatás foglalkozik a túlsúly és a fájdalom összefüggéseivel.
Amerikai felmérések szerint az összes felnőtt 65%-a vagy túlsúlyos, vagy elhízott, s ezek az arányok jelentősen megnőttek az utóbbi években. Hasonlóképpen a krónikus fájdalom az egyik leggyakoribb panasz az elsődleges ellátásban, és több mint 50 millió embert érint. Ez évről évre egyre nagyobb terhet jelent az egészségügyben is.
A megfigyelések bebizonyították, hogy a krónikus derék- és hasi fájdalom között jelentős kapcsolat volt mind a túlsúlyos, mind az elhízott embereknél. A normál testsúlyú csoporthoz képest háromszor valószínűbb volt a derék- illetve hasi fájdalom! A migrénes fejfájás csak az elhízottaknál mutatott kapcsolatot.
Szerteágazó irodalom és több tanulmány is együttesen kihangsúlyozza a krónikus fájdalom és túlsúly/elhízás kapcsolatát.
Korábbi felmérésünk eredményeként az akupresszúrás fogyást találták az egyik legkényelmesebb és hatásosabb fogyási módnak.
Az akupresszúrás lábujjgyűrű az agyalapi mirigyet stimulálja. Amelett, hogy fogyaszt, a túlsúlyos emberek leggyakoribb problémáját, az izületi fájdalmat is kezeli. Ráadásul ez a módszer orvosszakértői véleménnyel is rendelkezik!

A kúra optimálisan 3-6 hónapig tart és tartós fogyást eredményez.

Reméljük hasznosnak találtad cikkünket!

 

c