5_new_year_weight_loss

Sosem gondolnád hogy ezek felelősek a sikertelen fogyókúráért!

Folyamatosan küzdesz a fölös kilókkal, szigorú diétát követsz, mégsem sikerül lefogynod?

Sokan azt hiszik, hogy a legjobb megoldás az, ha nem esznek és akkor fogynak is. Ez az egyik leggyakrabban használt módszer. Ne együnk és attól majd fogyunk. Ez csak részben igaz, mivel óriási károkat is okozunk ezzel magunknak. A koplalás nem egyenlő a fogyással. Életveszélyes is lehet. Próbálj inkább minőségi, szénhidrát-csökkentett étkezést alkalmazni, ez a módszer az egyik leghatékonyabb fogyókúra.
[adkingpro banner=”1598″]
A most következőkben bemutatunk néhány kizáró okot, amire érdemes odafigyelned, amennyibe fogyni szeretnél!

Kihagyott étkezések

Ha úgy gondolod, hogy a kihagyott étkezések, vagy az önsanyargatás eredményes lesz a diéta során, akkor itt az ideje átértékelni a fogyókúra jelentését. Ha pl. sokszor hagyod ki a reggelit, ebédre akaratlanul is jóval többet fogsz enni, mint a normál mennyiség. Mivel a szervezet a kihagyott étkezések miatt úgy érzi éhezik, ezért tartalékol, ami azt jelenti, hogy a következő étkezés során többet eszel, mint amennyit normál esetben kellett volna.shutterstock_1797920

Fehérjehiány

A fehérje megemésztése sokkal több kalóriát igényel, mint a szénhidrátoké, ez azt jelenti, hogy sokkal több kalóriát égetsz el emésztés közben, ha olyan étrendet követsz, mely fehérjét is tartalmaz. Éppen ezért fontos, hogy minden nap fogyassz sovány húst, halat, babot, diót, vagy alacsony zsírtartalmú tejterméket, így a fogyás is könnyebb lesz.

C-vitamin hiány

A zsír lebontásához a tested rendszeresen C-vitamint igényel, ennek hiányában ugyanis nem tudnak beindulni a megfelelő biokémiai folyamatok. Emellett a C-vitamin fontos forrása a boldogságérzetnek, vagyis, ha tested nem kap eleget belőle, az olyan életmódhoz vezet, ami nem kedvez a fogyásnak. Sok C-vitamin van a kiviben, a narancsban, a málnában, a citrusfélékben, a káposztában, de a spárgában és a borsóban is.

Kálciumhiány

Étkezési szakértők szerint, ha a szervezetben nincs elég kalcium, a fogyás menete is lelassul. A kalcium segít a szervezetnek a zsírégetésben, fogyassz legalább kétszer naponta zsírmentes, vagy alacsony zsírtartalmú tejterméket. Tanulmányok bebizonyították, hogy azok, akik több proteint juttatnak szervezetükbe, ugyanannyi idő alatt majdnem kétszer annyit veszítenek súlyukból, mint azok, akik csak ritkán fogyasztanak belőle.

Hétvégi dőzsölés

Vannak akik, eltökélten követik a szigorú diétaszabályokat egész héten, majd mikor elérkezik a szombat, elengedik magukat. Bár csábító a gondolat, a hétvégi habzsi-dőzsi sokszor önmagában elég, hogy kudarcot vallj a fogyókúra terén. Ehelyett engedj a kísértésnek hétköznap két, vagy három naponta, és csempéssz be az étkezések közé egy kis finomságot is, hogy ne legyen túl nagy a kísértés. Ez sokkal jobb, mintha megtagadnád magadtól kedvenc édességeidet.
tk3s_744253_309_custom_0x0
Amint azt láthatjuk, a sikeres fogyáshoz több tényező is szükséges. Kellenek a nyomelemek és a vitaminok a szervezetbe hozzá. Fontos ezen kívül, hogy a méregtelenített szervezet gyorsabban tud fogyni. Kiegyensúlyozott táplálkozás szükséges hozzá, és nem elegendő a koplalás. A koplalás többet árt hosszú távon, mint amennyit használ!
[adkingpro banner=”1588″]

Reméljünk hasznosnak találtad cikkünket!

c