Untitled-1

Ezeket még az orvosok se ennék meg, te pedig naponta eszed!

Manapság nehéz eldönteni a boltban a pocok előtt állva, hogy mi egészséges és mi nem az.
A következő ételeket a diabetikus orvos se enné meg, pedig az átlag ember táplálkozásnak szerves része.

Ez hiba!

Bemutatjuk azokat az ételeket, melyek nemhogy egészségtelenek, de még esetenként károsak is!

Figyelem! Sokkoló lesz!

Csökkentett zsírtartalmú készítmények

A gyártók többnyire cukor és egyéb mesterséges anyagok hozzáadásával teszik ehetővé az önmagukban szinte fogyaszthatatlan csökkentett zsírtartalmú termékeket. Ha csak valamilyen egészségügyi oknál fogva nem kell teljes mértékben kiiktatnod a zsírokat az életedből, akkor egy dietetikus biztosan a teljes ételek mértékletes fogyasztását ajánlaná.

Feldolgozott húsok

A virslihez és hideg felvágottakhoz hasonló készítmények, valamint minden konzervhús is rengeteg hozzáadott sót, zsírt és természetesen tartósítószert tartalmaz. Ezek tápanyagértéke igencsak alacsony, ráadásul még fehérjeforrásnak sem jók.

Gyümölcslé

Sajnos még a gyümölcslé sem ér fel a valódi gyümölccsel, hiszen a kifacsart nedű rengeteg cukrot és minimális mennyiségű rostot tartalmaz. A házilag préselt lé jobb, mint a boltban kapható, de még így is alkalmi élvezeti cikként kell fogyasztani és semmiképp sem pótolhatja a vizet. Amennyiben mégis boltbann szerzed, figyelj arra, hogy 100%-os cukrozatlan gyümölcslevet vegyél!
[adkingpro banner=”1588″]

Kukoricával táplált állatok húsa és teje

A kukoricával táplált állatok húsa és teje sokkal több káros transzzsírt, ellenben kevesebb omega-3 zsírsavat tartalmaz, mint a füvön tartott társaiké, ráadásul a tápértékük is jóval alacsonyabb. Természetesen tudjuk, hogy manapság nagyon nehéz szabadtartású csirkehúst, sertéshúst vagy épp tojást beszerezni, de mindenképp megéri felkutatni egy megbízható forrást, ha egészségesen szeretnél élni.

Ketchup

A boltokban kapható ketchupok mindegyike elképesztő mennyiségű cukrot és sót tartalmaz, ezért a dietetikusok szerint sokkal jársz, ha házilag készíted el az ételeid ízesítésére használt paradicsomszószt.

Energiaszeletek

Saját állításuk szerint, a az energiaszeletek egészséges rostokat tartalmaznak, ami néhány esetben talán igaz is, ám a bennük lévő cukor igencsak károssá teszik őket. Sajnos a mézzel készült változatok sem jelentenek jobb választást, mint mondjuk egy gyümölcs, ezért legjobb, ha a természetes megoldás mellett döntesz.

Ízesített kávéitalok

A kávé önmagában elenyésző mennyiségű kalóriát tartalmaz, ám tej, cukor és esetleg más ízesítőszerek hozzáadásával máris egy erőteljesen hizlaló ital válhat belőle. Tartsd 50 kalória alatt a reggeli kávéd, úgy, hogy csak egy kevés tejet adsz hozzá, ha nem tudod meginni feketén.

Sajtos ízesítésű nassolni valók

Érdekesség lehet sokak számára, hogy a narancssárga színű sajtos nassolni valók kifejezetten alkalmasak a függőség kialakítására. Azt ugye mondanunk sem kell, hogy a sajtos chipsek és snackek mennyire egészségtelenek, így biztosra veheted, hogy egyetlen dietetikus sem enné meg őket.

Ízesített és nem tejalapú kávétejszínek

Mindig olvasd el nagyon körültekintően a kávétejszínek összetevőit, mert ezek általában rengeteg hidrogénezett olajat tartalmaznak, ami azt jelenti, hogy a használatukkal egy hatalmas transzzsír-bombává varázsolod a reggeli kávéd.

Diétás és light üdítők

Az édesítőszerek rengeteg egészségesnek hitt ételben és italban megtalálhatók, de ezek közül a light vagy diétás címszóval ellátott üdítők a legkárosabbak. Nagy mennyiségben fogyasztva, az édesítőszerek cukor iránti sóvárgást válthatnak ki, ami azt jelenti, hogy az értékes tápanyagoktól mentes szénsavas italokon kívül, nagy eséllyel fogsz más, egészségtelen ételeket és innivalókat is fogyasztani.
[adkingpro banner=”1594″]
Te se gondoltad volna!

Azonnal kezd el méregteleníteni! Erre a blogon találsz számos cikket!
Fogyj biztonságosan, egészségesen az akupresszúra erejével!
Miért akupresszúrával?
Mert nem roncsolja a szervezetet és az agyalapi mirigy ingerlével fogyaszt! Ezen kívül a túlsúly miatt kialakult izületi fájdalmat is csökkenti!
Jól hangzik igaz?
Jó böngészést!
c