Eddig azt hitted, télen nem lehet fogyni?

Évente emberek tízezrei szenvednek a túlsúly miatt, és a helyzet télen csak rosszabbodik. Hiába az újévi fogadalom, ha a tél alatt elhanyagolod magad, esélytelen, hogy 2 kilónál többet adj le magadról. Maximum, ha vért fogsz izzadni, de azt Te sem akarhatod. Most egy nemrég felfedezett és megdöbbentően hatékony módszert mutatok be Neked, amivel nem hogy maximálisan egészséges maradhatsz, de februárra akár 22 kilót is leadhatsz!

Szia, Kovács Évának hívnak és egy budapesti postán dolgozom. Egész eddigi életem a túlsúlyom körül forgott. Gyerekkoromtól kezdve megbélyegeztek az emberek (még akkor is, ha nem mondták ki, látni lehet a szemükben), és rengeteg egészségügyi problémával küzdök miatta. Bárhogyan is próbálkoztam, képtelen voltam 3 kilónál többet leadni. Rövid időn belül az a kevés is mindig visszajött, én pedig (mint sokan mások) a genetikát kezdtem el okolni. Később kiderült, hogy ez hatalmas hiba volt.

1

Tudom, hogy már kicsit megkésve, de tavaly végleg elegem lett. Nem bírtam elviselni a tudatot, hogy ennyire magatehetetlen nőként éljem le az életemet, aki még annyira sem képes, hogy lefogyjon. Eljutottam arra a pontra, amikor már a tükörbe nézve magam helyett egy tehenet láttam. Ami pedig a legjobban fájt, hogy ha én így tekintek már magamra, vajon mások hogyan…

2015 telén elhatároztam, hogy hogy törik, ha szakad, lefogyok és megmutatom az egész világnak, hogy képes vagyok rá. Kitalálod, hogy mi történt? Az egész ismét egy hatalmas kudarc volt, de ma már azt is tudom, hogy miért. Azért mert a tél a legalattomosabb időszak a fogyni vágyók számára. Gondolj bele, az ember alig megy ki a szabadba, mert jobb otthon a meleg szobában ücsörögni, és sokkal jobban esik ilyenkor az étel is. A karácsonyi időszakról és ételekről már ne is beszéljünk. Nem olyan nehéz összerakni, Te is sokkal kevesebbet eszel, ha nyár van ebben 100%-ig biztos vagyok.

Rengeteg módszert kipróbáltam ez alatt az idő alatt, de egyik sem segített igazán. Volt, amikor úgy éreztem, hogy sikerült, és végre lefogyhatok, de a próbálkozás vége mindig egy pofonnal zárult. Egyébként szerintem a társadalom egyáltalán nem is akarja, hogy lefogyjunk. Teljesen jól működik így a rendszer, hogy Te elhízol, rengeteg pénzt ölsz először haszontalan módszerekbe, később hála a túlsúlyodnak idő előtt megbetegszel, és ugyan úgy fizethetsz a kórházaknak. Ja, és senki ne mondja nekem, hogy pusztán koplalással le lehet fogyni. Akinek úgy sikerült, az nincs igazán tisztában a valódi elhízás jelentésével.

10540949_1536776919942135_158219455400313363_o

Itt a lista, hogy miket próbáltam ki, amik nálam nem váltak be:

  • 17 napos diéta
  • Dunkan diéta
  • Almadiéta
  • Léböjt

Próbáltam mindent úgy csinálni, hogy ne térjek el a diéták szigorú szabályaitól és mégsem vezetett eredményre. Valószínűleg a postán végzett rengeteg ülő munka sem segít túl sokat a helyzetemen. A tél pedig végleg megadta a kegyelemdöfést.  El sem hinnéd, mennyit számít, az, hogy milyen évszak van. Zéró mozgás, borús, komor hangulat, a télre amúgy is jellemző kiadós, zsírós ételek, és az ünnepi időszak roskadásig teli asztalokkal.  De mindezek ellenére idén végre találtan egy titkos fegyvert az elhízás ellen! Ráadásul olyan helyről szereztem róla tudomást, ahonnan a legkevésbé számítottam volna rá.

3
Egy augusztusi napon (akkor még 112 kiló voltam) a postán beszélgettem az egyik kolléganőmmel és ő nyitotta fel a szemem. A fogyókúra volt a téma és elpanaszoltam neki, hogy mennyi mindent próbáltam már, és még sem volt semmi eredményt. Ő pedig ha hiszed, ha nem kinevetett és azt mondta: „Éva, 12 éve együtt dolgozunk és te még csak most beszélgetsz velem erről?” Nem igazán tudtam hová tenni a kérdést, de végül elmesélte, hogy ő is ezt a szélmalomharcot vívta, mint én csak ő talált valamit, ami segített. Neki is egy ismerőse ajánlotta még, szóval érdekes, hogy ez a módszer csak szájról szájra terjed. Egy akupresszúrás és mágnesterápiás gyűrűről beszélt, amit a lábujjra kell felvenni és sétálás közben fejti ki a hatását. Furcsán néztem rá, mert sok mindenről hallottam már, de nem tudtam összerakni a lábujj+fogyás dolgot. Ugyanakkor nagyon elkezdett érdekelni a gyűrű, mert Zsuzsánál működött.

Végül elhatároztam magam és megrendeltem. Egyre közeledtünk a télhez és tudtam, hogy ha most is kifog rajtam ez a 3 hónap, sosem fogok lefogyni. Az elején kellemes csalódás volt, hogy nem nyomta a lábam még cipőben sem. Az első hétben már azonnal egy furcsa dolog történt. Éreztem, hogy javul az anyagcserém és közérzetem is. Nem tudtam mire vélni az új helyzetet, a placebo is megfordult a fejemben. Ahogy teltek a hetek, októberre megtörtént a csoda és már 5 kilóval kevesebbet mutatott a mérleg! Semmit nem változtattam az életmódomon és tudtam , hogy ez már nem lehet véletlen.

2

Egyedül attól féltem, hogy mi lesz ha visszajönnek a leadott kilók, de NEM! Az idő múlásával egyre kevesebbet és kevesebbet mértem. Olyan jó érzés töltött el, amilyet már nagyon régen nem éreztem.  Sokkal egészségesebbnek és energikusabbnak éreztem magam, mint előtte bármikor, és ami a legfontosabb: ELKEZDTEM FOGYNI!

Most kapaszkodj meg: jelen pillanatban már csak 93 kiló vagyok! Nem csak, hogy megelőztem a téli időszak csapdáit, de 19 kilóval vagyok könnyebb! Ez RENGETEG! A családom és munkatársaim is nem győznek csodálkozni, hogy mi történt velem. Többen azt hitték, hogy beteg vagyok, pedig sosem éreztem magam jobban a bőrömben. Egyedül azt sajnálom, hogy mondhatni már öreg koromra fedeztem fel a kis gyűrűt. Néhány éve még jó érzéssel töltött volna el, ha a férfiak megfordultak volna utánam az utcán (ebben nekem sosem volt részem).

Nem győzök hálálkodni Zsuzsának, amiért ajánlotta ez az eszközt. Én erről a weboldalról rendeltem meg. Nagyon remélem, hogy Neked is segíthettem és sikeres és gyors fogyást kívánok!

Kovács Éva

 

c