4

Egy plázacicának köszönhetem fogyásom!

Sziasztok, Annának hívnak. Először is szeretném elmondani, hogy azért írom le mindezt, hogy Veled soha ne történhessen meg az, ami velem megtörtént, nem pedig azért, hogy a saját sikeremmel dicsekedjek. Tudnod kell, hogy a következő sorok felkavaróak lehetnek, de igyekeztem végig minél visszafogottabb  maradni.  Egész életemben küzdöttem az elhízással és a vele járó ízületi fájdalmakkal, viszont ma már emelt fővel, csinos és magabiztos nőként állok az emberek elé. sikerült találnom egy olyan módszert, amitől végre képes lettem lefogyni, olyan kényelem mellett, hogy a legtöbb ember nem is akar hinni nekem. Ehhez viszont szörnyű dolgokat kellett átélnem.

Gyerekkorom óta kísértett a kövérség, bárhová mentem, mindig, mindenhol én voltam a legnagyobb darab. Emlékszem, ahogy kezdtem felnőni és változtak az igényeim (magammal szemben is) úgy lett egyre kevesebb önbizalmam. Gondolom, ha az írásomat olvasod, Neked is volt már olyan, hogy egy idegen társaságban, helyen, főleg férfiak előtt feszélyezve érezted magad. Sok emberrel ellentétben én sosem tudtam megbarátkozni önmagammal. Nem akartam a túlsúlyos nők táborát gyarapítani, mert nem én választottam ezt az életet. Nem vagyok egy nagy zabagép, és munkámból adódóan a mozgásból sem szenvedek hiányt, én mégis képtelen voltam fogyni. Azt hiszem ez az, amire mások csak legyintenek egyet és azt mondják, hogy „genetika”.

1

31 éves koromig egyetlen férfi volt az életemben, de 6 hónap után elhagyott. Azért hoztam fel, mert itt következik a lényeg: 33 évesen megtaláltam álmaim párját (legalábbis akkor még azt hittem).   Összeházasodtunk és rengeteg tervem volt. Életemben először végre igazán boldognak éreztem magam, valaki törődött velem. Egy kis lakásban laktunk Budapesten, minden olyan volt, mint egy romantikus filmben. Ugye milyen jól hangzik? Hát, ami ezután következett, arra legmerészebb álmaimban sem gondoltam volna.

Szintén, mint egy rossz filmben, egyre többet volt távol otthonról, egyre később járt haza minden nap, amit természetesen a munkájára fogott. Én pedig naivan még örültem is neki, hogy nemsoká előléptetik és csak biztattam, hogy ha ez fontos számára, akkor miattam ne aggódjon, támogatom mindenben. Ennek ellenére kezdett egyre elhidegülni köztünk a viszony, amit nem értettem, mert próbáltam mindig mellette lenni. Egyre többet veszekedtünk és néhány hét leforgása alatt 180 fokot változott a viselkedése. Kezdtem arra gondolni, hogy a túlsúlyom miatt lehet, és éreztem, hogy lassan kibillenek abból a mentális egyensúlyból, amit végre sikerült elérnem.  Elvégre valljuk be, hogy egy idő után bármely férfinek fájó pont lehet, ha egy baráti vacsoránál az ő felesége a 100 kilót súrolja.

5

Hirtelen meg akartam változni, azonnal le akartam fogyni, mert láttam, hogy ha nem történik valami látványos változás, akkor ennek nem lesz jó vége. Nem tudtam hogyan kezdjek hozzá, mert az évek során sokféle diétát kipróbáltam már. 90 napos diéta, Atkins diéta és a többi, 1-2 kg-mal mutatott kevesebbet a mérleg, ami gyorsan vissza is jött. A sportot sajnos muszáj volt kizárnom, mert az ízületeimmel komoly gondok voltak és sokszor még a séta is nehézséget okozott.

Amíg a megoldáson gondolkoztam egy dolog azonban elkerülte e figyelmem: hogy megcsal! De valami olyan gusztustalan, szemét módon, ami egyszerűen botrányos. Hogy hogyan derült ki? Na erre biztosan Te sem gondolnál! Egyszerűen telefonálni szerettem volna, de mivel az enyém le volt merülve, az övét használtam, amihez nem vagyok hozzászokva. Véletlenül megnyitottam a fényképalbumát, amiben rengeteg képet, köztük félmeztelen képeket is találtam egy másik nőről! Magamból teljesen kifordulva üvöltöttem vele, hogy ezt mégis mivel magyarázza? Mindennek elhordott, és ami a legjobban fájt: egy dagadt disznónak nevezett. Fogtam az összes holmin, összepakoltam és benyújtottam a válókeresetet.

2

Életem legkeservesebb időszaka kezdődött, gőzöm sem volt róla mihez kezdjek, de egy valamit tudtam: ha most nem fogyok végre le, akkor ez a teher életem végéig kísérteni fog, és ki tudja, milyen problémáin lesznek még belőle később? Az, hogy egy plázacica tönkretette az egész eddigi életemet, nekem pontosan elég volt. Lázas keresésbe kezdtem az interneten, hogy hasonló embereket találjak, mint én, akiknek már sikerült fogyniuk, vagy, hogy találjak bármi olyan módszert, ami tényleg mindenkinek segíthet.

Regisztráltam egy weboldalra, ami talán a legmegbízhatóbbnak tűnt az emberek hozzászólásai alapján, és nagy meglepetésemre néhány nap múlva egy ismeretlen szám hívott telefonon (ugyanis megadtam a telefonszámomat, elvégre bármilyen tanácsot szívesen fogadok). Egy kedves nő hívott fel , amiért nem győzők elég hálás lenni. (Katának hívják és remélem, olvassa ezt az irományt: )) Mindketten hasonló problémával küzdöttünk, tényleg rengeteg közös pontunk volt, annyi különbséggel, hogy ő már 14 kilót fogyott. Egy eddig általam még csak hírből sem ismert módszert ajánlott, ami elvileg minden embernél működik súlytól, nemtől és életkortól függetlenül. Egy kicsi lábujjgyűrűről volt, ami akupresszúrás hatással elmulasztja az étvágyat, javítja az anyagcserét és gyógyítja az ízületeket. Pontosan ez az, amit kerestem, ugyanis több órát sem akartam izzadni az edzőteremben, de sem pirulákat sem egyéb természetellenes szert nem akartam szedni.

3

Most kérdezhetnéd (és kérdezték is sokan), hogy hogyan bízhattam meg rögtön egy idegen ember szavában, de szerintem, ha a helyemben lettél volna, Te sem válogattál volna túlzottan. Teljesen össze voltam törve, változni akartam. Jól akartam érezni magam a bőrömben, és nem csak azért, mert bebeszélem magamnak, hogy ez vagyok ÉN és elfogadom magam, hanem TÉNYLEGESEN azt szerettem volna látni a tükörben, amit célul kitűztem. Egyszerűen ez a gyűrű tűnt a legjobb választásnak abban az adott helyzetben. ÉS MENNYIRE JÓL TETTEM, HOGY AZT VÁLASZTOTTAM!

2 hét elteltével már kezdtem érezni, valamiféle közérzetbeli változást és tényleg kisebb lett az étvágyam. Ezt akár még placebónak is betudhatjuk, de egy hónap után, amikor a mérlegre álltam már 4 kilóval kevesebbet mutatott a mérleg! Egész életemben vártam ezt a csodát és végre ott volt! Tudtam, hogy azért 4 leadott kiló már nem lehet véletlen! Pedig igazából alig változtattam az életvitelemen. Ugyan azokat az ételeket ettem, ugyan olyan jóízűen, csak egyszerűen most nem kívántam annyit egyszerre. Nagyon büszke voltam  (és vagyok ) magamra, hogy ezt sikerült, mindenféle bogyók és szerek nélkül elérni.  Próbáltam többet sétálni, mint előtte, mert a gyűrű sétálás közben fejti a hatását.

6

Itt ugranék egy kis időt, a jelenbe: 3 hónap és 2 hét telt el, mióta a lábujjgyűrűt használom és 15 leadott kilónál járok! TIZENÖTNÉL! Ha valaki azt mondja nekem, hogy miután vége a házasságomnak, lefogyok és több önbizalmam lesz, mint valaha, hát megmondom Neked őszintén, elküldöm a bús fenébe! És tessék, élő bizonyítéknak mondanám magam, hogy tényleg van egy kényelmes, kikövezett út mindenki számára, csak sajnos rengeteg időbe és keserűségbe telik azt megtalálni.

Én tudom (és nagyon remélem, hogy Te nem) milyen az, amikor pokollá változik az élet, de azt is tudom, hogy NEM SZABAD feladni! Makkegészséges vagyok és ízületi fájdalmaim is elmúltak. Már nem is emlékszem, hogy milyen az, amikor fáj.

Nagyon köszönöm, hogy elolvastad ezt a kis történetet és azt remélem, hogy ezzel, ha közvetve is, de vihetek valami pozitív változást az életedbe. Ha bármilyen kérdésed van, akkor lentebb megadom a facebook elérhetőségemet, amit külön ezért csináltam. Neked is nagyon szívesen válaszolok és segítek, ahogy csak tőlem telik.

További kellemes napot kívánok és sok-sok kitartást!

c