varkonyi_dora_kiemelt

Dóri sikertörténete – bámulatos átalakulása

Dóri 30 éves, boldog párkapcsolatban él, párjával éppen kisbabát terveznek. Elmesélte nekem a történetét, amely annyira inspiráló, hogy mindenképpen meg szeretném osztani veled. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal nő sztorija hatalmas erőt ad majd neked ahhoz, hogy te is elérd mindazt, ami most talán még elérhetetlennek, lehetetlennek tűnik a számodra. Lássuk, mi történt Dórival az elmúlt egy évben.

2014 december 31-én, a finomabbnál finomabb (és persze hizlalóbbnál hizlalóbb) vendégváró falatok készítése közben Dóri már pontosan tudta, mi lesz az újévi fogadalmának tárgya: a tökéletes alak elérését tűzte ki célul a 2015-ös esztendőre.

Szilveszter után két nappal elégedetten nyugtázta, hogy „megy minden, mint a karikacsapás”: 31-én éjfél után már semmiféle hizlaló étket nem vett magához, és még a testmozgás is megvolt, reggelig táncolt a szilveszteri buliban.

varkonyi_dora_elotte

A napok múlásával azonban egyenes arányban lohadt a lány lelkesedése is. Kezdetben csak a karácsonyra kért aerobic-bérlet került a fiókba, aztán elkezdett „bűnözni”: először csak egy-egy szelet csokoládét engedett meg magának, végül – ahogy a dolgos hétköznapok teendői betemették – már egyáltalán nem figyelt oda az étkezésére sem. Azt ette, ami éppen „szembe jött” vele: péksüteményt vásárolt reggel, munkába menet; ebédidőben kiszaladt a szemközti gyorsétterembe, ahol általában hamburgert és sült krumplit rendelt; az esti, magányos filmnézések pedig állandó társai, a tábla csokoládék és a különböző cukrozott üdítők társaságában teltek. Mivel a fogadalom, pontosabban annak megszegése óta Dóri felszedett még jó pár plusz kilót a már meglévők mellé, úgy döntött, nem sanyargatja a lelkét tovább holmi bűntudatérzésekkel: elhitette magával, hogy igenis, túlsúllyal is lehet teljes életet élni, még akkor is, ha az a túlsúly meglehetősen jelentős. És különben is, nem lehet mindenki modellalkatú, és bizony, hogy vannak olyan férfiak, akik szeretik, ha egy nőn van mit fogni.

Teltek a hetek, beköszöntött a tavasz. Minél több ruhadarab került le az emberekről, Dóri annál jobban sajnálta, hogy nem tartotta be az újévi fogadalmát. Egy napon aztán, munkába menet, éppen a metróaluljáróból igyekezett felfelé a lépcsőn, amikor úgy érezte, mentem megfullad, ha nem áll meg azonnal. Pihent egy pár másodpercet, majd felküzdötte magát a lépcsőfokokon. Egy kicsit megijesztette ez a „rosszullét”, ezért a munkahelyére érve az első útja az üzemorvoshoz vezetett. A doktor megvizsgálta, megmérte a vérnyomását, majd feltett néhány kérdést. A beszélgetés végén az orvos nagyon kedvesen, ám annál határozottabban közölte Dórival, hogy az egészségének megőrzése érdekében le kell fogynia.

stairs-996638_1920

Az elkövetkező napokban a lány kelletlenül ugyan, de elkezdte átszervezni az életét. Úgy érezte, hogy a metróaluljáró lépcsőjén történt ijesztő eset figyelmeztetés volt számára. Ez alkalommal pont az ellenkezője történt annak, ami az újévi fogadalmának megszegését követően: Dóri arról kezdte el győzködni magát, hogy muszáj lefogynia ahhoz, hogy egészséges maradjon, és teljes életet élhessen. No, meg hát, szó, mi szó, már nagyon szerette volna megtalálni az igazit; és ugyan korábban sikerült elhitetnie magával, hogy vannak férfiak, akik kifejezetten a túlsúlyos nőket kedvelik, érezte, hogy ez így még sincs rendjén. Nem érezte jól magát a bőrében, és tudta, hogy amíg önmagának nem tetszik, mástól sem várhatja el, hogy vonzónak találja.

Így történt, hogy Dóri 2015. áprilisában „elővette, és leporolta” újévi fogadalmát. A karácsonyi aerobic-bérlet már rég lejárt, így hát beszerzett egy másikat. Éjszakákat töltött azzal, hogy a világhálón böngészve rátaláljon a számára megfelelő diétára. Végül pedig – mintegy biztosítékként – regisztrált egy internetes társkeresőoldalra.

Ami az ezt követő hetekben, hónapokban történt arról korábban álmodni sem mert volna. Kezdetét vette valami új, valami csodálatos dolog…

A profiljába egyetlen fotót töltött fel magáról, egy arcképet. Mivel Dóri csinos lány, jöttek is sorban a levelek. A legtöbb férfi azonnal találkozni akart vele, a kevésbé rámenősek beérték volna egy egész alakos fotóval is. Dóri rettenetesen mérges volt magára a gyengesége miatt: ha év elején nem szúrja el, ha nem adja fel olyan könnyen a fogyókúrára irányuló terveit, most már akár nyugodt szívvel igent mondhatna a randevúmeghívásokra is.

Mivel azonban az átalakulásnak még nagyon az elején tartott, így egyből visszautasította mind a találkozókra, mind a fotók küldésére irányuló kéréseket. Már éppen törölni akarta magát a rendszerből, amikor egy újabb üzenete érkezett. Úgy döntött, hogy ezt az egy levelet még elolvassa. Innentől kezdve az események gyorsan pörögtek. Laci, aki azt a bizonyos „még ezt az egyet elolvasom”-levelet írta, udvariasságával és kedvességével egyből belopta magát Dóri szívébe. Levelezni kezdtek. Már a kezdetek kezdetén világossá vált, hogy ők ketten teljesen egy hullámhosszon vannak. A lánynak imponált – és persze jól is jött – hogy a férfi nem rontott ajtóstul a házba, beérte a mindennapos levélváltásokkal és az egyre sűrűbbé váló telefonhívásokkal. Dóri közben szorgalmasan eljárt az aerobic-órákra, és a diétát is becsületesen betartotta. Igen ám, de amilyen könnyű felszedni a kilókat, legalább annyira nehéz megszabadulni tőlük.

Aztán eljött a pillanat, amitől a lány egyenesen rettegett: Laci randevúra hívta. A naptár augusztust mutatott, Dóri és a férfi április vége óta ismerkedtek már egymással. A lány még mindig küzdött a pluszkilókkal. Már nagyon sokat fogyott, de még mindig nem volt elégedett az alakjával. Megkérte a férfit, hogy legyen még egy kis türelemmel. Az ismerkedésük folytatódott. Szeptember vége felé járt az idő, amikor egy telefonos beszélgetésük alkalmával Laci újból előhozakodott a randevú ötletével. A lány vonakodott; már tényleg csak pár kilótól kellett volna megszabadulnia ahhoz, hogy úgy állhasson a férfi elé, ahogy azt már annyiszor elképzelte. Annyira motiválta őt ez a szerelem, hogy egy pillanatra sem ingott meg sem a megfelelő étkezés betartását, sem a testmozgás rendszerességét illetően. Laci persze mit sem sejtett arról, hogy miért nem került még sor az első randevújukra. Az érzés, ami egymáshoz fűzte őket annyira erős volt, hogy soha nem erőltette a találkozást. Úgy érezte, megtalálta azt a lányt, akire érdemes várnia. Most azonban egy kicsit csalódott volt. Elmesélte Dórinak, hogy kapott egy külföldi állásajánlatot, amit elfogadott, így három hónapig távol lesznek egymástól. A lány nem tudta, hogy sírjon-e, vagy nevessen. Végül megígérte a férfinak, hogy amikor hazajön, ő fogja várni a repülőtéren.

A modern technikának köszönhetően a szerelmeseknek ez alatt a három hónap alatt sem kellett elszakadniuk egymástól. Tulajdonképpen minden ugyanúgy zajlott, mint annak előtte. Mindennap leveleztek, és hetente többször is beszéltek egymással telefonon. A lány boldog volt; tudta, hogy attól a pár kiló feleslegtől már simán meg tud szabadulni, amíg a férfi távol van. Kemény három hónap volt, de megérte végigcsinálni.

varkonyi_dora_utana

2015 december 31-én Dóri kicsattanó egészségben és tökéletes alakkal várta Lacit a repülőtéren. Egy kis csavart azonban tett a történetbe, amelyben segítőtársa az egyik kolléganője, Szilvi volt. Szilvi egy táblát tartott a kezében, amelyen hatalmas betűkkel virított Laci neve. Amikor az érkező férfi észrevette a táblát, odalépett a nőhöz; egy kissé értetlenül nézett rá, hiszen jól ismerte Dóri arcát (most is ott lapult az arcképe a pénztárcájában). Nem értette a helyzetet. Szilvi gyorsan elmagyarázta neki, hogy a lány is itt van, de szeretné, ha Laci látna róla egy fotót, mielőtt találkoznak. Elővett egy képet, amely tavaly szilveszterkor készült a lányról. Laci előtt hirtelen világossá vált, hogy miért halogatta Dóri a találkozást. Több gondolatra azonban nem maradt ideje, mert a következő pillanatban odalépett hozzájuk a lány: gyönyörű volt, karcsú, és a mosolyában a világ összes önbizalma benne volt. Laci villámgyorsan összerakta a mozaikdarabkákat, és elismerően végigmérte szerelmét.

A szilveszter estét kettesben töltötték Dóri lakásában, aki igencsak kitett magáért: az étkezőasztal csak úgy roskadozott a sok finomság alatt, ami persze csupa egészséges, könnyű fogásból állt. Éjfélkor a lány két új fogadalmat tett: az első az volt, hogy folytatja az egészséges életmódot, a másik pedig az, hogy ezúttal nem szegi meg a fogadalmát.

Dóri példája remekül szemlélteti, hogy megfelelő motivációval bármit elérhetünk. Lehet, hogy te éppen most nem vagy szerelmes. Vagy lehet, hogy szerelmes vagy, de a párod azt állítja, nem érdekli, hogy van-e rajtad súlyfelesleg. A megfelelő testsúly elérésére azonban nem csak egy szerelem motiválhatja az embert. Az egészség, a jó közérzet és a kellő önbizalom érzése együtt jár a súlytöbblet elvesztésével – ezek megszerzése/megtartása megfelelő ösztönző erőt biztosít a túlsúly elleni küzdelemben.

Te, személy szerint, tettél újévi fogadalmakat? Ha a válaszod igen: esetleg szerepelt köztük az, hogy megszabadulsz a súlyfeleslegedtől? „Az okos ember más kárán tanul” – tartja a mondás. Már ismered Dóri történetét – egyedül rajtad áll, te hogyan döntesz. Az ő története végül happy enddel végződött, de csak azért, mert időben jött a „figyelmeztetés” és a „motiváció”.

Ha az egészség, a jó közérzet és az egészséges önbizalom felemelő érzése mellett döntöttél, van egy jó hírem számodra. Ha gyenge lábakon is áll a fogadalmad, ez még nem feltétlenül jelenti azt, hogy eleve bukásra van ítélve az egészséges szervezet és az esztétikus megjelenés elérésére tett erőfeszítésed. Ezen a weboldalon ugyanis számos segítséget találsz, amelyek hozzájárulnak ahhoz, hogy sikeresen teljesítsd a magad elé kitűzött célt. Olvasgasd a blogot, ahol rengeteg hasznos információra lelhetsz fogyókúra témakörben. Ezen kívül étrend tanácsokkal is szolgálunk neked; mindemellett pedig megismerkedhetsz egy olyan segédeszközzel, amely pluszban hozzájárulhat a testsúlyod csökkenéséhez. Ez a termék a MagfitPRO, egy akupresszúrás lábujjgyűrű, amely a lábujjadon lévő megfelelő pontot stimulálva segít megszabadulni a túlsúlyodtól.

Dórinak sikerült. Neked is menni fog!

Kattints ide és tudj meg többet a GYŰRŰRŐL!