varkonyi_dora_kiemelt

Dóri sikertörténete – bámulatos átalakulása. 1. rész

Dóri 30 éves, boldog párkapcsolatban él, párjával éppen kisbabát terveznek. Elmesélte nekem a történetét, amely annyira inspiráló, hogy mindenképpen meg szeretném osztani veled. Biztos vagyok benne, hogy a fiatal nő sztorija hatalmas erőt ad majd neked ahhoz, hogy te is elérd mindazt, ami most talán még elérhetetlennek, lehetetlennek tűnik a számodra. Lássuk, mi történt Dórival az elmúlt egy évben.

2014 december 31-én, a finomabbnál finomabb (és persze hizlalóbbnál hizlalóbb) vendégváró falatok készítése közben Dóri már pontosan tudta, mi lesz az újévi fogadalmának tárgya: a tökéletes alak elérését tűzte ki célul a 2015-ös esztendőre.

Szilveszter után két nappal elégedetten nyugtázta, hogy „megy minden, mint a karikacsapás”: 31-én éjfél után már semmiféle hizlaló étket nem vett magához, és még a testmozgás is megvolt, reggelig táncolt a szilveszteri buliban.

varkonyi_dora_elotte

A napok múlásával azonban egyenes arányban lohadt a lány lelkesedése is. Kezdetben csak a karácsonyra kért aerobic-bérlet került a fiókba, aztán elkezdett „bűnözni”: először csak egy-egy szelet csokoládét engedett meg magának, végül – ahogy a dolgos hétköznapok teendői betemették – már egyáltalán nem figyelt oda az étkezésére sem. Azt ette, ami éppen „szembe jött” vele: péksüteményt vásárolt reggel, munkába menet; ebédidőben kiszaladt a szemközti gyorsétterembe, ahol általában hamburgert és sült krumplit rendelt; az esti, magányos filmnézések pedig állandó társai, a tábla csokoládék és a különböző cukrozott üdítők társaságában teltek. Mivel a fogadalom, pontosabban annak megszegése óta Dóri felszedett még jó pár plusz kilót a már meglévők mellé, úgy döntött, nem sanyargatja a lelkét tovább holmi bűntudatérzésekkel: elhitette magával, hogy igenis, túlsúllyal is lehet teljes életet élni, még akkor is, ha az a túlsúly meglehetősen jelentős. És különben is, nem lehet mindenki modellalkatú, és bizony, hogy vannak olyan férfiak, akik szeretik, ha egy nőn van mit fogni.

Teltek a hetek, beköszöntött a tavasz. Minél több ruhadarab került le az emberekről, Dóri annál jobban sajnálta, hogy nem tartotta be az újévi fogadalmát. Egy napon aztán, munkába menet, éppen a metróaluljáróból igyekezett felfelé a lépcsőn, amikor úgy érezte, mentem megfullad, ha nem áll meg azonnal. Pihent egy pár másodpercet, majd felküzdötte magát a lépcsőfokokon. Egy kicsit megijesztette ez a „rosszullét”, ezért a munkahelyére érve az első útja az üzemorvoshoz vezetett. A doktor megvizsgálta, megmérte a vérnyomását, majd feltett néhány kérdést. A beszélgetés végén az orvos nagyon kedvesen, ám annál határozottabban közölte Dórival, hogy az egészségének megőrzése érdekében le kell fogynia.

stairs-996638_1920

Az elkövetkező napokban a lány kelletlenül ugyan, de elkezdte átszervezni az életét. Úgy érezte, hogy a metróaluljáró lépcsőjén történt ijesztő eset figyelmeztetés volt számára. Ez alkalommal pont az ellenkezője történt annak, ami az újévi fogadalmának megszegését követően: Dóri arról kezdte el győzködni magát, hogy muszáj lefogynia ahhoz, hogy egészséges maradjon, és teljes életet élhessen. No, meg hát, szó, mi szó, már nagyon szerette volna megtalálni az igazit; és ugyan korábban sikerült elhitetnie magával, hogy vannak férfiak, akik kifejezetten a túlsúlyos nőket kedvelik, érezte, hogy ez így még sincs rendjén. Nem érezte jól magát a bőrében, és tudta, hogy amíg önmagának nem tetszik, mástól sem várhatja el, hogy vonzónak találja.

Így történt, hogy Dóri 2015. áprilisában „elővette, és leporolta” újévi fogadalmát. A karácsonyi aerobic-bérlet már rég lejárt, így hát beszerzett egy másikat. Éjszakákat töltött azzal, hogy a világhálón böngészve rátaláljon a számára megfelelő diétára. Végül pedig – mintegy biztosítékként – regisztrált egy internetes társkeresőoldalra.

Ami az ezt követő hetekben, hónapokban történt arról korábban álmodni sem mert volna. Kezdetét vette valami új, valami csodálatos dolog…

Ha kiváncsi vagy a folytatásra, akkor kattints IDE!