o-TEQUILA-facebook

Elképesztő: A tequila és a fogyókúra megdöbbentő kapcsolata!

Mexikói kutatók fedezték fel nemzeti röviditaluk, a tequila áldásos hatásait, miszerint a tequila alapanyaga, az agavin csökkenti az inzulinszintet!


Új édesítő anyag megoldás lehet számos cukorbeteg problémájára: a tequila alapanyaga, az agavin csökkenti a vércukorszintet és a elősegíti a fogyást is!
[adkingpro banner=”1588″]

Étvágycsökkentő hatása révén segíti a fogyást!

Az agavin nem szívódik fel és hasonlóképpen viselkedik, mint az élelmi rostok, tehát nemhogy nem emeli, hanem csökkenti is a vércukorszintet. Az inzulinszintet normalizálja, mert egy olyan hormon termelődését serkenti, amely lassítja a gyomor kiürülését. Az agavin nem azonos az agavé sziruppal vagy -nektárral, és ezt használják arra is, hogy a népszerű alkoholt, a tequilát előállítsák.kék agavé1

“Az agavészármazék, az agavin nem drága, könnyen elérhető és nincsenek kellemetlen mellékhatásai sem” – mondta Mercedes G. López, a mexikói Centro de Investigación y de Estudios Avanzados kutatója. “Emellett más előnyei is vannak, például a kivonat segít abban, hogy jóllakottabbnak érezzük magunkat, így az elhízás megelőzésében is szerepe lehet. Emellett olyan cukrokat tartalmaz, amelyek támogatják a szájüregben és a bélrendszerben lévő hasznos baktériumok szaporodását.”

Az agavin teltségérzetet okoz!

A kutatók egereken kísérleteztek. Különböző csoportokba osztották őket és a vizükbe más-más édesítő anyagot tettek. A cukor, az aszpartám, a fruktóz, a glükóz és az agavin hatásait vizsgálták. Az egerek testsúlyát naponta megmérték, és hetente ellenőrizték az állatok vércukorszintjét is. Az agavines víz hatására az egerek kevesebbet ettek és a glükózszintjük is alacsonyabb volt a többi édesítő anyaggal dúsított csoportoknak.Lab_mouse_mg_3216

Az alacsony vércukorszint mellett megfigyelhető volt az is, hogy az agavain fruktán tartalma miatt növelte a szervezetben a hasznos probiotikumok (bifidus, lactobacilus) szintjét, illetve csökkentette a koleszterin és a triglicerid szintet is!

“Az agavin egyetlen hátránya az, hogy az íze nem annyira intenzív, mint a megszokott édesítőszereinké” – tette hozzá a kutatást vezető López, aki a kutatás eredményeit a 247th National Meeting of the American Chemical Society konferencián ismertette.tequila

Mexikó kedvelt itala a tequila kék agavéből készül, amit nagyobb mennyiségben, az ital szülőhazája, Tequila város környékén termesztenek. Ameddig az agavin nem kerül az édesítők közé a szupermarketek polcaira, lehet érdemes szétnézni az italrészlegen, a kettes típusú diabétesz megelőzése érdekében.

De a tequila fogyasztása természetesen csak mértékkel ajánlott!

[adkingpro banner=”1592″]

Reméljünk hasznosnak találtad cikkünket!

c