Sex

A túlsúly így hat a szexuális vágyra!

A súlyfelesleg egy bizonyos szint után gátja az örömteli szexuális életnek – de nem mindegy, miért.

Tippjeinkkel te is megoldást találhatsz problémádra.

[adkingpro banner=”1598″]

 

Több háj, kevesebb libidó.

Úgy tűnik, a társadalmi elvárások és a magunkévá tetthamis ideálok nem az egyetlen okai annak, hogy a túlsúly rossz hatással van aszexuális életre. A magas koleszterin vagy az inzulin-rezisztancia például képesek gátolni a szexuális teljesítményt, ami következményként csökkenti a vágyat, és elindít egy nagyon kedvezőtlen folyamatot.

tumblr_mgeyiandyL1r2kkfxo1_1280

Különösen a férfiak esetében igaz ez, hiszen mindkét betegség elzárja a pénisz kis ereiben az áramlást. Amikor a hajszálereket elzáró zsírlerakódások kialakulnak, gyakran merevedési zavar vagy impotencia lesz az eredménye. A nőknél ugyanez a jelenség figyelhető meg a csiklóhoz vezető hajszálerek esetében, amitől az kevésbé érzékennyé válik, és következményeként a szexuális vágy csökkenése tapasztalható.

07-16-cikk

A hormonokra is hatással van!

Hogy tovább bonyolítsuk a helyzetet, vegyük figyelembe a hormonok működését is. Minél magasabb a test zsírszázaléka, annál több SHGB hormon termelődik, ami az angol szexhormont megkötő globulin elnevezésrövidítése. És pontosan ezt teszi: a tesztoszteront köti meg a szervezetben,aminek eredményeként eleve jóval nehezebb a vágyat felébreszteni valakiben.

Ráadásul a testünkkel kapcsolatos aggodalmak és gátlások végül mentálisan befolyásolják a hormonműködést, és így körbeértünk: az elhízásfizikailag és szellemileg is gátolja a felszabadult, egészséges, aktív szexuális életet.

Sex

Mit lehet tenni?
Számos dolog van, amivel kezelheted ezt a helyzetet, és így növelheted a libidód.

- Fogyj le egy keveset: már öt kiló mínusz is elég ahhoz,hogy stimulálja a szexhormonok megfelelő működését.

- Fogyassz táplálóbb ételeket. Nem a fogyókúráról van szó, hanem egyszerűen arról, hogy jóval több zöldséget, gyümölcsöt egyél, szokj le a cukorról és a feldolgozott élelmiszerekről, és így kezelheted a vércukor-és koleszterin problémáidat.12

- Tápláld a gondolataidat szexi írásokkal. A szülői értekezletben és a napi bevásárlásban semmi szexi nincs. Ha a szexi edzést kiegészíted némi izgalmas olvasnivalóval hetente háromszor húsz percre, a fókusz jobban visszakerül a szexre, és evés (olvasás) közben megjön az étvágy is.

[adkingpro banner=”1588″]

Reméljünk hasznosnak találtad cikkünket!

c