Untitled-1

5 étel amit TILOS enned, ha le akarsz fogyni

“A nagy egészségre való törekvésben hajlamosak vagyunk óvatlanok lenni, ami akár végzetes is lehet…”

Manapság egyre gyakrabban hallani az egészséges táplálkozásról, szinte hetente jelenik meg egy új diéta, vagy egy új korszakalkotó fogyókúra. Új táplálkozási irányelvek jelennek meg, és a tudósok folyamatosan döntik romokba az eddigi biztos tudásunkat.

[adkingpro banner=”1598″]

Az orvosok, a táplálkozási tanácsadók, a magazinok sőt még a hírportálok is azt hangsúlyozzák, hogy egyél sok zöldséget és gyümölcsöt, mert az egészséges. Ez igaz is, viszont elfelejtenek a mértékletességről szólni, hogy mire figyeljünk oda bizonyos ételeknél. Elfelejtik elmondani, hogy milyen könnyen az életünkbe kerülhet egy aprócska mag is, ha sokat eszünk belőle!

Sok meglepő dolog tud ártani nekünk. Bemutatunk 5 közkedvelt ételt amikből ha túl sokat fogyasztunk komoly bajunk származhat belőle.

Íme 5 gyilkos étel:

 Vadmandula

a1

Ez az a gyümölcs amit nem szabad a természetben fogyasztani. TILOS! Az emberek édesmandulát szoktak enni, ellentétben a vadmandulával, ami keserű. De nem csak az íze rossz, a magas ciántartalma miatt az egyik legveszélyesebb gyümölcsünk. 10 szem fulladásos halált okozhat gyerekek esetében, míg kb. 30 szem már a felnőttekre is végzetes hatással lehet.

Alma

a2

Igen, a világ egyik legnépszerűbb gyümölcse is meg tud ölni. Persze csak akkor, ha túl sok almamagot eszünk meg. Emésztés közben ugyanis ciánná alakítja a gyomrunk.

Paradicsom

a3

Sokan nem tudják, hogy a paradicsomok a nadragulya-család tagjai. A nadragulya-családnak, ami annyira mérgező, hogy 3-4 bogyója halálos is lehet. Szerencsére a paradicsom esetében nem maga a gyümölcs veszélyes, hanem a levele, mert tele van káros anyaggal. Viszont a zöld paradicsom fogyasztása veszélyes, mert mérgező hatású szolanint tartalmaz, ami az érés során elbomlik.

Vörösbab

a4

Nyersen sose fogyaszd! Figyelj oda, hogy jól megfőzd a babot, mert ha nem, egy kis phytohaemagglutinin nevű toxin juthat a szervezetedbe. Pont annyira mérgező, mint amilyennek hangzik. (Legalább 10 perces forralással elpusztítható.)

Krumpli

a5

Nem mindegyik krumpli, csak a zöld krumpli. Ha kint hagyod a napon és megromlik, akkor zöldül be. Megeszed, először hányni fogsz, aztán szívrohamot kapsz és meghalsz. A levelei is mérgezőek. A krumplilevél-teáról nem is beszélve.

Figyelj oda, hogy pontosan mit is eszel, hogy nehogy az életedbe kerüljön! És mindig alaposan járj utána az új “természetes” dolgoknak.

[adkingpro banner=”1588″]

Reméljük hasznosnak találtad cikkünket!

Oszd meg velünk tapasztalataidat, szólj hozzá a cikkhez.

 

c