egészséges életmód5

3+1 tippem az egészséges életmód felé!

Szeretnél egészségesebben étkezni, fogyni, de nem akarsz lemondani kedvenceidről?
Abszolút megértem! Én is így voltam ezzel, aztán találtam néhány igazán ’okos’ megoldást.
Íme az én top 3+1 tippem, ami egy forintodba nem fog kerülni! Út az egészséges életmód felé!

  1. Az egyik legnagyobb kedvencem a sütős trükk. Tudom, hogy az egészség lemondásokkal jár, de én a lehető legkevesebb kompromisszumot akartam megkötni. Vajon élet, az élet rántott hús nélkül? Fogalmam sincs, de ezt inkább meghagyom másnak! Én pedig ahelyett, hogy lemondással sanyargatnám magam, inkább kisütöm sütőben! Bizony! Ilyen egyszerű. Amióta ismerem ezt a trükköt szinte mindent sütőben készítek! Rántott hús, rántott zöldségek, sültkrumpli, fasírt… Hmm, ezek a kedvenceim! Be a tepsibe, egy cseppnyi olaj és már mehet is a sütőbe! Ételtől függően kb. fél, egy óra alatt kész van és még az olaj mellett sem kell álldogálnom. Na meg persze a kifröccsenő olaj okozta égési sérülésektől is már rég elbúcsúztam! Pluszpont ennél a megoldásnál, hogy amióta így készítem az ételeket, nincs zsíros utóíz és a telítettség érzés, puffadás is a múlté lett!
    Egészséges életmód
  2. A második kedvencem az a nagy pohár víz étkezés előtt. Őszinte leszek, nem olvastam tudományos cikkeket ezzel kapcsolatban, hogy valóban ilyen jó e, de nálam teljes mértékben működik! Mielőtt leülnék enni, megiszom 1-1,5 pohár vizet és már azzal is eltelek egy picit, így kevesebbet tudok enni. Pofon egyszerű dolog, de az eredmény (az én esetemben biztosan) érezhető!
    egészséges életmód2
  3. Mielőtt belevágtam ebbe az életmódba, naponta 2-3 alkalommal ettem. De akkor bőséggel. Az első dolog, amit megváltoztattam, hogy szétszedtem ezeket az étkezéseket és most már napjában 5-6 alkalommal ülök asztalhoz és egyszerre kevesebb adagokat eszem.

egészséges életmód3

3+1. Zöldség, gyümölcs! Tudom, ezzel semmi újdonságot nem mondtam. Én mindig is imádtam a gyümölcsöket! Zöldségpárti soha nem voltam igazán, de azért próbáltam rá figyelni. Viszont az életmódváltásom óta kb. duplájára emeletem a zöldség és gyümölcs adagom. Imádom például a gyümölcsleveket, pépeket, de ’simán’ is szeretem őket. Zöldségnél meg pl. már nem zöldséges rizst eszek, hanem zöldséget és rizst. Fele rizs, fele zöldség arányban. Nem nagy változás, nincs lemondás, de az eredmény garantált!
egészséges életmód4Köszönöm, hogy elolvastad a blogom, remélem tudtam egy kicsit segíteni!

Ha tetszett a cikkem, oszd meg nyugodtan azokkal az ismerőseiddel akiknek hasznos lehet!

Sok sikert kívánok Neked az úton az egészségesebb életmód felé!

Sziasztok,

Anna