h

18 kilót adtam le 5 hónap alatt. A fogyásom ‘titka’ nevetségesen egyszerű

5 hónapja 103 kiló voltam. Mára már csak 85-öt mutat a mérleg, ami valljuk be, már sokkal jobban mutat a 169 cm-es magasságomhoz. Ez a 18 kiló fogyás nagy valószínűséggel a legjobb dolog, ami életemben történt velem. Végre magabiztos vagyok, el tudom érni a céljaimat az életemben. Sokkal vidámabbak a napjaim, pozitívabban gondolkodom, a barátaim visszatértek hozzám. A térd és hátfájásom jelentősen enyhült, sokkal kevesebbet érzem magam rosszul vagy fáradtan. Érzem a férfiak közeledését is. Az életem legnagyobb gondjai, amikkel azóta élek együtt, amióta csak emlékezni tudok – eltűntek. Ezt a hihetetlen eredményt két dolognak köszönhetem – áttörtem a saját agyam korlátait és lefogytam. Most egész biztosan ezt kérdeznéd:

Hogyan sikerült lefogynom?

Hosszú küzdelem volt. Egy véget nem érőnek tűnő harc a kilókkal, de végre látom a fényt az alagút végén. És úgy érzem van mibe kapaszkodnom, végre valami működik. Elárulom neked, hogyan lehet sokkolóan egyszerű módszerrel biztos fogyást elérni, de előtte tisztázzunk valamit.

Minden túlsúlyos ember egy áldozat

Igen, jól olvasod. Te, aki több-kevesebb plusz kilóval olvasod most ezt – áldozat vagy. A mai társadalom arra bíztat hogy elhízz, majd megbélyegez ha elhíztál. Aztán csodapirulákkal, 1 perces fogyásokkal, hihetetlen fogyási titkokkal és más baromságokkal fizettetnek veled egy vagyont, hogy ismét karcsú légy. Ismerős igaz?

Ne hibáztasd magad. Nem a Te hibád, hogy elhíztál, de a Te hibád ha kövér maradsz!

Én nem vagyok egy nagy fogyás szakértő. Még a saját magam fogyását sem tulajdonítanám semmilyen hozzáértésnek. Több forintot költöttem el csodaszerekre, átverésekre, diétás kajákra mint amennyit be merek vallani. Egyszerű nő vagyok, szeretem a napos vasárnapokat, imádok a szeretteimmel időt tölteni, és persze imádom a jégkrémet. De ha valami, akkor ez a 18 kiló fogyás rengeteg tapasztalatot adott, mit jelent az életem átalakítása és hogy mennyire szánalmas kifogásokkal kergettem el magam elől a sikert az egész életemben. Egy ilyen mentális és fizikai átalakulás után bátran állok elétek és mondom el hogyan sikerült, ezzel segítve Ti életetek változását is.

1) A fogyásom ‘titka’ nevetségesen egyszerű

A facebookot olvasgatva akadtam rá egy nagyon fura történetre egy nőről, aki valami lábujjgyűrű segítségével fogyott. Azt se tudom miért olvastam el, már a gondolata is nevetséges volt – lábujjgyűrűtől fogyni? De végül elolvastam és láttam hogy egy hús-vér ember írta, Soós Ági hogy egész pontos legyek. Írtam neki üzenetet, megismertük egymást, kíváncsi voltam hogyan működik ez az abszurdnak tűnő dolog.

Kiderült, hogy a hülyeségnek tartott lábujjgyűrű ‘kúra’ tulajdonképpen a sétán alapul. Ezen a ponton keltette fel az érdeklődésemet a gyűrű, mert imádok sétálni. El is mondom miért.

Ezen a ponton keltette fel az érdeklődésemet a kúra, ugyanis imádok sétálni.

 1. Sétálni könnyű
  Ne feledd, nem edzésről van szó, nem kell nehéz súlyokat emelgetni. Nincs futás, nincs őrült izzadás, túlerőltető gyakorlatok. Ezeket nem is élvezem, viszont a sétát imádom. A többi edzésformához képest vitathatatlanul ez a legkönyebb. Erre szó szerint bárki képes.
 2. Sétálni olcsó
  Majdnem elfelejtettem hozzátenni, hogy a séta ingyen van, nem kell több tízezres kondibérlet bérlet, felszerelés, anyámkínja (sorolhatnám reggelig) hozzá.
 3. Sétálni jó
  Az agyunk aktivitása sportolás közben 20-30%-al is magasabb lehet. Ehhez elég a sétálás is. Jóval tisztábban tudok gondolkodni sétálás közben, így nagyon jól esik néha egyedül is megtenni pár kilómétert.
 4. Amúgy is sétálsz minden nap
  Gyereket suliba, munkahelyre be, onnan ki, gyerekért vissza, boltba be, boltba ki, na de otthon még főzzünk is valamit, meg amúgy egy mosást is be kéne dobni… Egész nap mászkálunk, igaz? Miért ne sétálnék rendszerezetten, hatékonyan, ha már úgyis ezt teszem egész nap?

A fogyásom hatalmas ‘titka’ a séta

Most, hogy már Te is tudod mennyire tudatlan voltam a fogyás terén, elmondom neked ennyi hozzáértéssel hogyan tudtam 18 kilót fogyni. Munka után nem szálltam fel a metróra, hanem … sétáltam. A három megállót, metró helyett gyalog tettem meg. Minden. Egyes. Nap. Kivétel nélkül az elmúlt 5 hónapban.

Igen, jól olvastad, ennyi. Sétálni kell. Ez igazán nem nagy cucc, rendszerezhető és olcsó. Bárki felemelheti a seggét és megcsinálhatja. Te is.

Nem szimplán sétálok, okosan sétálok

A sétával fogyásnak 2 egyszerű szabálya van:

1) Hordj akupresszúrás lábujjgyűrűt
Az akupresszúrás lábujjgyűrűk pont sétához lettek fejlesztve. A benne található mágnes a lábujjad azon pontját nyomja, ami az agyalapi mirigyedben a fogyásért felel. Nagyon röviden írtam most le, itt tudsz róla többet tanulni. Ági is ezt a gyűrűt használta, én is ezt használom, ajánlom neked is. Azért imádom ezeket a gyűrűket, mert nem ró rám plusz terhet, szimplán felveszem minden reggel, majd leveszem minden este.

2) Sétálj minden nap. De tényleg minden nap. Nincs csalás!
A rendszeresség a fogyás kulcsa, rendszert kell építened abból, amit éppen csinálsz. Én a sétát választottam, de a kulcs továbbra is a rendszeresség. Minden nap sétáltam az elmúlt 5 hónapban, kivétel nélkül. Esőben is. Ez az az agyi korlát, amit át kell ugranod, le kel győznöd és porba kell tipornod. Nyilván ez egy pici csalás, mert minden nap elmenni sétálni sokkal könnyebb, mint minden nap futni 1 órát. Ettől nem fogsz 1 hónap alatt teljesen átváltozni, de pár hónap alatt meg tudod csinálni, ez a kulcs.

Oké, oké. Az igazsághoz hozzátartozik az, hogy azért is sikerült lefogynom, mert rendkívül fegyelmezett vagyok.

Amikor találkozok az ismerőseimmel, mindenki megemlíti:

Biztos nehéz lehetett ennyit fogyni!

Ez logikus reakció, valószínűleg a legtöbb esetben valóban nagyon nehéz az illetőnek fogynia. De őszintén? Nekem nem volt annyira nehéz. Minden nap sétálok, és hordom a gyűrűt. Próbálok egészségesebben enni, de hát az sem mindig jön össze. Ami mindig összejön, az a gyűrű és a séta. Ennyire egyszerű ez.

Ha kemény edzésekkel, sanyargató diétával próbálkozok, valószínűleg már rég feladtam volna.

A célom minden héten tiszta és egyértelmű: Egy picivel jobban érezni magam a bőrömben. Furán hangzik de hidd el, hogy minden leadott kiló közelebb visz a boldogsághoz. Hogy kövéren is elfogad majd a társadalom? Ne csapd be önmagad. Emeld fel a feneked, vedd fel a gyűrűdet és menj ki sétálni. Vagy ne tedd, maradj otthon és hordj pólót majd a strandon.

Én a fogyásom előtt már meggyőztem magam, hogy soha senki nem fog már vonzónak találni

Ez volt a legnagyobb hibám. Emiatt nem kezdtem el hamarabb. Ne kövesd el Te is kérlek. Hidd el, hogy párkapcsolattól függetlenül hihetetlen érzés, ha ismét vonzónak tartanak mások. A boldogságom alapját adja, hogy bátrabban társalgok emberekkel, mint kövéren.

Attól mert én lefogytam, neked nem muszáj

Itt a hitetlenekhez és a fanyalgókhoz is szólnék. (Tudom, hogy itt vagytok!) Tudom hogy jópáran hülyeségnek tartjátok ezt az egészet. Tartsátok nyugodtan, szívetek joga. Nem kell követnetek engem. Nem kell lefogynotok. Maradhattok kövérek, rusnyák, akikre harmadannyi férfi néz rá, mint a csinosabb lányokra. Maradhattok betegek, fáradtak. Élhettek a hátfájásotokkal, sajoghat a térdetek. Megnehezíthetitek a saját életetek ahogyan csak akarjátok. De kérlek ne tántorítsátok el a reménykedő embereket a fogyástól! A saját kudarcotokat ne vetítsétek ki másokra, ha nem akarsz fogyni, ne tedd. De ha egy jobb életet akarsz magadnak, akkor állj fel a székedből, vedd komolyan és tegyél érte minden egyes nap. Szóval, ha fogynál:

Így fogyj 18 kilót 5 hónap alatt

 1. Vedd fel a gyűrűdet

 2. Sétálj minden nap

Nehezen hangzik? Ugye, hogy nem. Mivel nem is az.

Remélem segítettem neked ezzel a cikkel. Követheted az én módszerem, de kiállhatsz saját mellett is. A lényeg, hogy rendszerezd és ne hagyj ki egyetlen napot sem. Ezt a cikket azért írtam hogy segítsek nektek fogyni, szóval ha kérdésed van keress bátran facebook-on:

Nagyon jól esne, ha sikerül fogynotok ezzel a módszerrel dobtok egy üzit, hogy sikerült! Jót tenne a lelkemnek, és persze nagyszerű visszajelzés is lenne egyben.

c