bucurie

14 egyszerű tipp a boldogabb élethez

Nehezen találod a boldogságot? Megértem!
Én is sokáig kerestem a boldogságot az életemben, aztán rá kellett jönnöm, hogy akár a legapróbb dolgokon is múlhat!

Most elhoztam Neked 14 olyan dolgot, amire ha jobban figyelsz és észben tartod őket, sokkal boldogabb életet élhetsz! 

Lassíts

Rohan a világunk, mi pedig igyekszünk tartani a lépést. Pedig sokkal kiegyensúlyozottabb lehetsz, ha kevesebb dolgot csinálsz, ha nem kapkodsz és nem rohansz fejvesztve. Jó néha megállni, de még jobb, ha az „átlagsebességünkön” tudunk lassítani.

Vállalj kevesebbet

Nem kell mindent Neked csinálni! Ne vállalj el olyan dolgokat, amihez nincs kedved. Merj nemet mondani! Nem érsz kevesebbet, csak mert nem állsz be a folyamatosan „multitaskingolós”, állandó agyvérzés közeli állapotban álló tömegbe!

Légy türelmes

Légy türelmesebb magaddal, másokkal és az élettel! Ne húzd fel magad, ha valami nem sikerül. Próbáld meg nem felidegesíteni magad apró dolgokon.

Találd meg a szenvedélyed

Ha te már megtaláltad azt, ami a hobbid, a szenvedélyed, akkor te nagyon szerencsés ember vagy! De ha még csak most keresed, akkor azt tanácsolom, hogy próbálj ki minél több dolgot. Ha megtalálod, akkor pedig add át magad Neki! Szentelj rá elég időt, foglalkozz vele annyit, amennyit csak lehet!

Találd meg kedvenc sportod

Sportolni mindig jó dolog, főleg ha azt csinálod, amit szeretsz. A sportolás fontos, hiszen számtalan jótékony hatása van testünkre, lelkünkre egyaránt. Ne szenvedj a futással, ha utálod, hiszen úgy nem lesz élvezetes és már a gondolatától is ideges, szomorú leszel. Keress valamit, amit élvezettel csinálsz és akkor a sportolás nem nyűg lesz, hanem az egyik legjobb dolog, ami kiszabadít a hétköznapokból és felfrissíti tested, lelked.

Étkezz kiegyensúlyozottabban

Ügyelj a mértékre és a minőségre! Válogasd meg, hogy mi kerül a tányérodra! Válassz egészségesebb ételeket, próbálj meg több gyümölcsöt és zöldséget enni.

Légy rendezett

Bár sokan átlátnak a káosz, az életnek kereteket kell adni. Rendszerezd a feladataid a munkahelyeden és otthon egyaránt. Így pontosabban, precízebben teljesítheted a feladataid, nem marad el semmi és kapkodnod sem kell.

Alakíts ki napi rutint

Legyen rutinod, amivel mindig tudsz számolni. Tudod, hogy mit mikor kell tenned. Bár a nap legnagyobb része nem mindig áll az uralmunk alatt, a reggeli és az esti rutinod kialakítása is sokat segíthet.

Légy pozitívabb

Gondolkodj pozitívabban. Ne gondolj rosszra, ne járjanak a fejedben negatív gondolatok. A legnehezebb, legszerencsétlenebb helyzeteket  is próbáld meg pozitívan kezelni.

Adj hálát

„Bárcsak milliomos lennék!” Ha valamit meg akarsz csinálni, el akarsz érni, akkor csináld! Közben pedig ne felejts el hálás lenni azért, amid már megvan!

Egyszerűsítsd le az életed

Felesleges dolgok, soha nem hordott ruhákkal teletömött szekrények, kacatok mindenhol.  Szabadulj meg tőlük! A téged körülvevő világot is próbáld meg leegyszerűsíteni.

Tűzz ki célokat

Határozz meg a pontos(!!) célokat! Határozd meg, hogy mit akarsz elérni és mikorra. Ezt oszd fel apró részekre, hogy tudd, a sikerért mikor mit kell tenned. Ha valami lépést teljesítettél, pipáld ki és légy büszke magadra. Ez akkora löketet tud adni, hogy biztosan nem fogod feladni az álmaidat, hanem haladsz tovább elszántan, lépésről-lépésre!

Állíts fel korlátot az információknak

Állandóan pörgetett Facebook, Instagram, hírek stb. Csak úgy zúdul rád az információ! Már azt sem tudod mi a fontos, mi a lényeg és fogalmad sincs, hogy mire kell figyelned! Próbáld meg korlátozni az információkat és kiszórni a felesleges dolgokat.

Élvezd az apróságokat

Ez az, amit mindig mindenki mond, de valahogy olyan nehéz tartani, nem igaz? Pedig tényleg mindenben van valami jó, amit ha meglátunk, minden megváltozik! Törekedj erre Te is. Ha szembetalálod magad egy problémás helyzettel, keresd benne a legjobbat!

Próbálj meg ezekre odafigyelni, minél többet betartani és hidd el, sokkal boldogabb leszel!
Neked van még valami tipped?